Путін підписав указ про осінній призов: скільки росіян потраплять до армії цього року?

Призов буде стосуватися громадян Росії віком від 18 до 30 років.

30 вересня 2024 року російський диктатор Володимир Путін підписав указ про осінній призов до армії, відповідно до якого Кремль планує закликати 133 тисячі громадян Російської Федерації. Призов триватиме з жовтня до кінця грудня, і, як зазначено в документі, опублікованому на офіційному порталі правових актів РФ, призов стосуватиметься росіян віком від 18 до 30 років, пише MigNews.

Ця кількість призовників перевищує минулорічний показник на 3 тисячі осіб: восени 2023 року було призвано 130 тисяч строковиків. Весняний призов 2024 року, що проходив з 1 квітня по 15 липня, став першим, під час якого підвищили вікову межу для призову до 30 років. Тоді Путін своїм указом визначив чисельність призовників у 150 тисяч осіб.

Російські військові, як і в попередні роки, заявляють, що строковики не братимуть участі у війні проти України. Однак численні повідомлення вказують на протилежне: російські строковики були помічені в Курській області РФ, де Збройні сили України продовжують операцію.

Ці факти стали відомі після кількох раундів обміну полоненими, зокрема з участю російських солдатів-строковиків. Незважаючи на офіційні заяви, використання призовників у зонах бойових дій породжує серйозні сумніви щодо правдивості заяв Кремля і підриває довіру до російської влади.

Раніше стало відомо, хто став головним союзником України у переговорах з Росією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.