Site icon Медіа Інформаційний Гід

Путін підписав указ про осінній призов: скільки росіян потраплять до армії цього року?

Путін підписав указ про осінній призов: скільки росіян потраплять до армії цього року

Путін підписав указ про осінній призов: скільки росіян потраплять до армії цього року. Джерело: rbc.ua.

30 вересня 2024 року російський диктатор Володимир Путін підписав указ про осінній призов до армії, відповідно до якого Кремль планує закликати 133 тисячі громадян Російської Федерації. Призов триватиме з жовтня до кінця грудня, і, як зазначено в документі, опублікованому на офіційному порталі правових актів РФ, призов стосуватиметься росіян віком від 18 до 30 років, пише MigNews.

Ця кількість призовників перевищує минулорічний показник на 3 тисячі осіб: восени 2023 року було призвано 130 тисяч строковиків. Весняний призов 2024 року, що проходив з 1 квітня по 15 липня, став першим, під час якого підвищили вікову межу для призову до 30 років. Тоді Путін своїм указом визначив чисельність призовників у 150 тисяч осіб.

Російські військові, як і в попередні роки, заявляють, що строковики не братимуть участі у війні проти України. Однак численні повідомлення вказують на протилежне: російські строковики були помічені в Курській області РФ, де Збройні сили України продовжують операцію.

Ці факти стали відомі після кількох раундів обміну полоненими, зокрема з участю російських солдатів-строковиків. Незважаючи на офіційні заяви, використання призовників у зонах бойових дій породжує серйозні сумніви щодо правдивості заяв Кремля і підриває довіру до російської влади.

Раніше стало відомо, хто став головним союзником України у переговорах з Росією.

Вийти з мобільної версії сайту