Northrop Grumman стала першою американською компанією, яка вироблятиме зброю в Україні. Що випускатимуть?

Northrop Grumman стала першою американською компанією, яка підписала з українським урядом угоду про виробництво озброєнь на території України.

Північноамериканська аерокосмічна компанія Northrop Grumman підписала угоду про виробництво зброї в Україні, що робить її першою американською компанією, яка здійснює такий крок, повідомив виконавчий директор компанії. Про це повідомляє MigNews з посиланням на Politico. Метою є допомога Україні у зміцненні її оборонної промисловості, оскільки запаси зброї від союзних країн вичерпуються.

“Ми будемо виробляти зброю в Україні українцями за співпраці з американською компанією,” – сказав Стівен О’Брайан, віце-президент корпорації та керівник глобального розвитку бізнесу Northrop Grumman, у четвер на Форумі НАТО.

О’Брайан не уточнив, яку саме зброю компанія планує виробляти в Україні. Northrop Grumman не надала негайної відповіді на запит щодо коментарів.

Northrop Grumman підписала угоду в Посольстві України у Вашингтоні в середу на тлі саміту НАТО.

“Такі інноваційні підходи не лише допомагають Україні досягти своєї мети стати частиною арсеналу демократії, але й розширюють потужності, які ми відчайдушно потребуємо по всьому світу,” – сказав О’Брайан.

Яку зброю виробляє Northrop Grumman

Northrop Grumman виробляє широкий спектр зброї та оборонних систем, включаючи:

  1. Безпілотні літальні апарати (БПЛА): Найбільш відомий з них – MQ-4C Triton, який використовується для розвідки та спостереження.
  2. Ракетні системи: Включають ракети класу “земля-повітря” та “повітря-повітря”, такі як AGM-88 HARM та ракети для ПРО.
  3. Системи протиракетної оборони: Включають систему GMD (Ground-based Midcourse Defense), яка призначена для перехоплення міжконтинентальних балістичних ракет.
  4. Електронні та інформаційні системи: Включають засоби радіоелектронної боротьби, системи командування та управління, а також кібербезпеку.
  5. Космічні системи: Включають супутники для військових та комерційних цілей, а також системи запуску ракет.

Раніше інший виконавчий директор Northrop Grumman натякав на угоду щодо виробництва боєприпасів на виставці в червні, але компанія відмовилася надати деталі свого плану. Ця угода є дуже важливою, адже раніше подібні угоди підписували лише європейські компанії.

Нагадаємо, що “недоторкана зона” Росії зменшилась на 16% завдяки дозволу США бити їх зброєю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.