“Недоторкана зона” Росії зменшилась на 16% завдяки дозволу США бити їх зброєю — ISW

Американські збройні дозволи дозволяють Силам оборони атакувати військові об'єкти з використанням західного озброєння на значній території.

За аналізом Інституту вивчення війни (ISW), часткові дозволи США на атаку визначених цілей в Росії за допомогою поставленої американської зброї скоротили територію, яку Росія могла вважати захищеною, на 16%.

Зміни у політиці уряду Байдена дали змогу Україні використовувати американські озброєння для атак на обмежену кількість російських військових об’єктів, що охоплює 16% території РФ, пише M.I.G.

Америка обмежила можливості України використовувати ці озброєння для ширших атак на російську територію в рамках засігу ATACMS, які були передані Україні.

“Політика США продовжує захищати більшу частину оперативного та стратегічного тилу Росії, забороняючи Україні використання ATACMS в Росії,” – йдеться в звіті.

Експерти вказують, що американські збройні дозволи дозволяють Силам оборони атакувати військові об’єкти з використанням західного озброєння на значній території. Однак існують обмеження щодо використання деяких видів зброї, що впливає на можливості ЗСУ вдарити по більш віддалених територіях, які Росія використовує для підтримки своїх бойових потужностей, управління, логістики та тилового забезпечення.

Аналітики відзначають, що дозволи США на ураження деяких російських військових цілей малий ділянці українсько-російського кордону скоротили “недоторканну” територію Росії на максимум 16%.

Проте, політика США дозволяє Росії зберегти мінімум 84% своєї захищеної території, забороняючи Україні використання зенітних ракет на решті території.

За даними ISW, Збройні сили України можуть цілити по всіх легітимних військових об’єктах у межах досяжності реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) у Бєлгородській, Курській і Брянській областях, але не обов’язково мають на це дозвіл. Американські високопоставлені чиновники дозволили Україні атакувати російські цілі виключно ракетами РСЗВ для контрбатарейного вогню, обмеживши такі атаки районом прикордоння з Харківською областю.

Ефективно, Збройні сили мають право атакувати російські військові об’єкти, розташовані вздовж кордону України, тоді як більш далекі військові об’єкти або інші регіони Курської та Брянської областей залишаються поза межами дозволеного ураження.

Американські офіційні особи також підкреслюють, що українські сили обмежені в можливостях атакувати російські військові об’єкти, що не беруть активної участі в бойових діях проти України.

Таким чином, кажуть в ISW, зменшення “недоторканної” зони в Росії може бути менш значним, ніж 16%.

Але незважаючи на дозволи США забороняють бити по Москві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *