Кількість БПЛА на фронті зменшуватиметься, оскільки КНР вводить нові експортні обмеження

У Китаї вирішили ввести деякі обмеження по експорту, що відобразиться на кількості дронів України

Стало відомо, що Китай посилює контроль над експортом товарів, пов’язаних із безпілотними літальними апаратами.

Про це розповідає MigNews із посиланням на телеграм-канал військового ЗСУ «МАДЯР».

Відмічається, що саме з 1 вересня нові обмеження вплинуть на глобальний ринок дронів, особливо на тих, хто залежить від китайських компонентів. Ці заходи вже викликають занепокоєння серед українських військових експертів та аналітиків, зокрема відомого українського військового блогера та оператора дронів Мадяра.

Рішення Китаю запровадити експортні обмеження на товари, пов’язані з БПЛА, є частиною ширшої стратегії захисту національної безпеки та технологічних інтересів. Відповідно до нових правил, експортери повинні отримати спеціальну ліцензію для експорту певних видів дронів, а також пов’язаних з ними технологій і компонентів.

Відомо, що Україна значною мірою покладається на дрони для розвідки, коригування артилерії, та навіть для проведення ударних операцій. Мадяр, відомий український військовий експерт і блогер, звертає увагу на те, що, хоча Україна має деякі з найкращих розробок у сфері безпілотників, значна частина цих розробок базується на китайських компонентах. Введення обмежень з боку Китаю може стати серйозним викликом для українських Збройних Сил.

Мадяр зазначає, що нові обмеження на експорт БПЛА можуть бути частиною складної геополітичної гри, де Китай намагається вплинути на перебіг війни в Україні. Висловлюючи занепокоєння щодо потенційного зростання цін і дефіциту компонентів, він не виключає, що це може бути спрямовано на тиск на Україну з метою примусу до переговорів, і не обов’язково на умовах, вигідних для Києва.

Тим часом у ЗСУ вже стався перший повітряний бій із використанням F-16.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.