Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва. ФОТО

У неї запланована зустріч із президентом Володимиром Зеленським.

Сьогодні вранці до України з черговим візитом прибула президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Її візит символізує незмінну підтримку з боку Євросоюзу в цей складний для України час, коли країна продовжує протистояти російській агресії. Однією з ключових подій поїздки стане зустріч із президентом України Володимиром Зеленським, під час якої обговорюватимуться важливі питання щодо майбутньої співпраці.

Про свій візит Урсула повідомила через соцмережу Х, передає MigNews.

Головною метою візиту є обговорення комплексної підтримки, яку Європа надає Україні. Серед ключових тем на порядку денному – підготовка до зимового періоду, зміцнення оборонних можливостей країни, прогрес у процесі інтеграції України до Європейського Союзу, а також подальші кроки щодо кредитних гарантій від країн Великої сімки (G7).

Президент Єврокомісії звернула увагу на готовність ЄС допомагати Україні не тільки в обороні, але й у подоланні енергетичних викликів, які країна зустрічає щозими:

Мій восьмий візит до Києва збігається з початком опалювального сезону, коли Росія продовжує свої руйнівні атаки на енергетичну інфраструктуру України. Ми й надалі підтримуватимемо відважні зусилля українського народу.

Зазначимо, що декілька тижнів назад Єврокомісія виділила €40 млн на ремонт енергетичної інфраструктури України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.