Блінкен анонсував нову допомогу Україні на суму понад 700 мільйонів доларів

Блінкен розповів, на яку допомогу Україна може розраховувати від США

Під час свого офіційного візиту до Києва державний секретар США Ентоні Блінкен заявив про надання Сполученими Штатами фінансової допомоги Україні на загальну суму понад 700 мільйонів доларів.

Про це розповідає MigNews із посиланням на офіційний ресурс МЗС України.

Відмічається, що вищезазначене рішення було ухвалено у контексті подальшої підтримки українського уряду та народу в умовах поточної війни та наближення зимового періоду, який обіцяє бути вкрай складним.

За словами Блінкена, значна частина цієї допомоги буде спрямована на зміцнення енергетичної системи України, яка стала об’єктом численних ударів з боку Росії. У переддень очікуваної важкої зими Україна особливо потребує стабільного функціонування своїх енергетичних потужностей.

У рамках цього пакету 325 мільйонів доларів виділено на енергетичну підтримку, яка включатиме:

  • ремонт та відновлення енергетичних об’єктів: ці кошти будуть спрямовані на відновлення пошкоджених електростанцій, ремонт ліній електропередач та інших критичних елементів інфраструктури;
  • резервне живлення в кризових ситуаціях: передбачено встановлення генераторів та мобільних енергетичних установок для забезпечення електропостачання у випадках аварій чи нових атак на енергомережу;
  • посилення безпеки енергетичних об’єктів: підвищення захищеності об’єктів критичної інфраструктури від фізичних та кіберзагроз.

Крім того, близько 290 мільйонів доларів з цього пакету будуть спрямовані на забезпечення основних гуманітарних потреб населення

Також решта 102 мільйони доларів допомоги буде спрямована на заходи з розмінування. Ці кошти дозволять провести роботи з очищення від мін та невибухлих боєприпасів на значних територіях України, що сприятиме безпечному поверненню населення до нормального життя та відновленню економічної діяльності.

На цьому ж фоні з’явилося тривожне повідомлення про те, що Київ може залишитися без води.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.