Камала Гарріс відвідає мирний саміт по Україні після заклику Зеленського до Байдена

Віце-президентка Камала Гарріс поїде до Швейцарії на Саміт з питань миру в Україні після того, як Президент України Володимир Зеленський закликав Президента Джо Байдена взяти участь у цьому заході.

Гарріс візьме участь у саміті 15 червня в Люцерні, де вона має намір “підкреслити прихильність адміністрації Байдена-Гарріс підтримці зусиль України щодо забезпечення справедливого та тривалого миру, заснованого на суверенітеті та територіальній цілісності України і принципах Статуту ООН,” пише “M.I.G.” з посиланням на “The Hill“.

Вона буде супроводжуватися радником з національної безпеки Джейком Салліваном, щоб представляти Сполучені Штати на саміті.

Під час перебування у Швейцарії вона також “підтвердить підтримку народу України в його захисті від триваючої російської агресії,” повідомила її канцелярія.

Зеленський минулого тижня закликав Байдена взяти участь, повідомляє Reuters, звертаючись до нього і Президента Китаю Сі Цзіньпіна з проханням “будь ласка, продемонструйте своє лідерство в просуванні миру.”

Байден 15 червня буде в Лос-Анджелесі на висококласному зборі коштів разом із колишнім президентом Обамою. У цьому заході братимуть участь голлівудські актори Джордж Клуні та Джулія Робертс.

Перед поїздкою до Лос-Анджелеса Байден буде в Італії на саміті Великої сімки. Раніше у червні Байден має намір поїхати до Франції на 80-ту річницю висадки в Нормандії.

Раніше стало відомо як альянс між Північною Кореєю та Росією може зашкодити Байдену у 2024 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.