Польські фермери знову блокуватимуть український кордон

З 10:00 год. 4 червня за київським часом до другої половини дня 6 червня польські фермери планують блокування вантажної ділянки в пункті пропуску «Рава-Руська - Хребенне».

Це рішення викликано їхнім протестом проти умов торгівлі сільськогосподарською продукцією, що, на їхню думку, негативно впливає на місцевий ринок. Про це повідомляє “M.I.G.” з посиланням на пресслужбу Державної митної служби України.

Повна зупинка руху вантажівок

Очікується повна зупинка руху вантажних автомобілів на виїзд з України. Це може значно ускладнити логістичні процеси для українських експортерів, які використовують цей пункт пропуску для транспортування товарів до Польщі та інших країн Європи. Вантажовідправники мають враховувати цю інформацію при плануванні своїх маршрутів, щоб уникнути можливих затримок та додаткових витрат.

Обмеження на в’їзд в Україну

У напрямку на вʼїзд в Україну польська сторона пропускатиме не більше 24 вантажівок на добу. Це означає, що будуть здійснені два запуски по 12 автомобілів, що може призвести до значних черг і затримок на кордоні. Також буде дозволено проїзд до 4 автомобілів на годину з гуманітарними вантажами, що забезпечить необхідну підтримку гуманітарних потреб, але не вирішить проблему з комерційними вантажами.

Наслідки для українських експортерів

Такі дії польських фермерів можуть мати значний вплив на українських експортерів, особливо тих, хто працює з продуктами харчування та сільськогосподарською продукцією. Зупинка руху та обмеження на в’їзд можуть спричинити затримки в постачанні товарів, підвищення витрат на логістику та можливі втрати через зіпсування продукції, що швидко псується.

Рекомендації для вантажоперевізників

Вантажоперевізникам рекомендується враховувати цю інформацію при плануванні маршрутів і розглянути можливість використання інших пунктів пропуску. Можливо, варто розглянути альтернативні маршрути через інші країни, якщо це можливо і економічно виправдано. Також важливо стежити за оновленнями щодо ситуації на кордоні, щоб оперативно реагувати на зміни.

Що очікується після закінчення блокування

Після закінчення блокування очікується поступове відновлення нормального режиму роботи пункту пропуску «Рава-Руська – Хребенне». Однак, можливо, що наслідки цього блокування будуть відчутні ще деякий час через накопичення вантажівок та можливі черги на кордоні. Вантажоперевізники та експортери мають бути готові до можливої затримки і враховувати це у своїх планах.

Просимо враховувати інформацію при плануванні маршруту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.