Україна отримає другу систему ППО SAMP/T, але з умовами

Про це стало відомо після заяви італійського міністра закордонних справ Антоніо Таяні.

Італійський міністр закордонних справ Антоніо Таяні заявив, що в новому пакеті військової допомоги для України буде включено систему протиповітряної оборони SAMP/T, як це вже повідомлялося у засобах масової інформації.

Про це Таяні повідомив у понеділок під час ефіру на радіостанції Rai Radio1, згідно з інформацією “M.I.G” який цитує “Європейську правду“.

Голова МЗС Італії підтвердив, що уряд готує новий пакет військової допомоги, деталі якого залишатимуться конфіденційними, як і раніше. Він також зазначив: “Ми надішлемо SAMP-T, систему протиповітряної оборони, на запит України. Це не є таємницею”.

Антоніо Таяні також наголосив, що Італія не має наміру відправляти своїх військових в Україну і що італійська зброя не буде використовуватися для ударів по території Росії.

Раніше повідомлялося, що Італія може затвердити новий пакет військової допомоги, який включатиме систему ППО, після саміту “Групи семи” в середині червня.

Україна вже отримала першу систему SAMP/T, відому також як MAMBA, у 2023 році. Ця франко-італійська система здатна відстежувати десятки цілей одночасно і перехоплювати до 10 з них одночасно. Вона є єдиною європейською системою, яка може перехоплювати балістичні ракети.

Раніше ЗМІ повідомляли про наміри Італії надати Україні новий пакет військової допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *