Дебати Байдена та Трампа: хто переміг та головні тези про підтримку України, Сектор Гази і економічні проблеми

Дебати Трампа і Байдена завершились. Чим відзначились кандидати в президенти США і хто переміг?

У перших дебатах між чинним президентом США Джо Байденом і його попередником Дональдом Трампом на телеканалі CNN, Трамп звинуватив Байдена у “заохочуванні” Путіна до вторгнення в Україну, повідомляє MigNews. Байден назвав ці звинувачення “нісенітницею” і підкреслив, що саме Трамп своїми діями сприяв агресії Росії.

Економічні питання

Дебати розпочалися зі суперечки щодо економіки. Байден звинуватив Трампа у тому, що він залишив економіку у стані “вільного падіння”, тоді як Трамп захищав свої податкові пільги, стверджуючи, що вони сприяли зростанню фондового ринку.

Підтримка України

Трамп звинуватив Байдена у заохочуванні Путіна до вторгнення в Україну, а також у виділенні великих коштів Україні. Байден, у свою чергу, наголосив на важливості підтримки України, зазначивши, що Путін не зупиниться на західному кордоні України. Ведуча дебатів запитала Трампа, чи прийнятні для нього умови Путіна щодо України, на що він відповів негативно.

Імміграція

Під час обговорення імміграційної політики Трамп уникав прямої відповіді на питання про депортацію нелегальних іммігрантів, натомість звинувачуючи Байдена у зростанні злочинності. Байден наголосив, що кількість незаконних перетинів кордону скоротилася, і спростував звинувачення Трампа.

Питання Ізраїлю та Сектора Гази

Трамп заявив, що атака ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня “ніколи б не відбулася”, якби він був президентом. Байден підкреслив тісний союз Америки з Ізраїлем і наголосив на підтримці, яку США надають цій країні.

Занепокоєння щодо здоров’я Байдена

Під час дебатів Байден робив тривалі паузи і висловлював кілька хибних тверджень, що підсилило побоювання щодо його віку і стану здоров’я. За інформацією двох джерел з його передвиборчої кампанії, Байден хворів на застуду останніми днями перед дебатами. Один з демократичних законодавців висловив думку про можливу заміну Байдена у виборчому бюлетені.

Результати дебатів і хто переміг

Після дебатів журналісти CNN провели опитування серед глядачів, запитавши: “Хто, на вашу думку, виграв сьогоднішні дебати?” Джо Байден набрав 33%, тоді як Дональд Трамп отримав 67% голосів. Демократи відразу заговорили про можливу заміну кандидата через непереконливий виступ Байдена, його регулярні обмовки, слабкий голос і нездатність чітко викласти позицію партії з ключових питань.

Трамп раніше заявляв, що зможе завершити війну в Україні за 24 години після повернення в Білий дім, плануючи примусити Київ відмовитися від Криму і Донбасу. Путін, у свою чергу, вимагає виведення українських військ з Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей і відмову України від вступу в НАТО. У разі перемоги Трампа на виборах він може поставити умову Україні розпочати мирні переговори з Росією, погрожуючи припиненням постачання зброї.

Раніше ми писали про третього кандидата, який може змінити гру на виборах США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *