Роберт Кеннеді-молодший: третій кандидат, який може змінити гру на виборах США

Незадоволені Байденом і Трампом виборці все частіше звертають увагу на Роберта Кеннеді-молодшого як потенційного лідера.

Шанси на появу третього кандидата в президентських виборах США значно зросли на тлі непопулярності двох основних претендентів — Джо Байдена та Дональда Трампа, пише M.I.G. з посиланням на BILD. Експерти вказують на можливість висування Роберта Ф. Кеннеді-молодшого, племінника президента Джона Ф. Кеннеді та сина колишнього міністра юстиції Роберта Ф. Кеннеді. Його популярність серед виборців вже досягла рівня, який може зробити його серйозним конкурентом на виборах 2024 року.

У 14 найбільш важливих національних опитуваннях Кеннеді-молодший набирає від 8% до 17% голосів. Це більше, ніж у будь-якого іншого третього кандидата з часів техаського мільярдера Росса Перо, який у 1992 році набрав 18,9% голосів у боротьбі з Джорджем Бушем та Біллом Клінтоном. Такий високий рейтинг може свідчити про значну підтримку з боку виборців, розчарованих у традиційних кандидатах.

Кеннеді-молодший був близький до участі в теледебатах на каналі CNN, проте не зміг подолати необхідний бар’єр. Для участі у дебатах потрібно набрати більш ніж 15% голосів у чотирьох опитуваннях, але Кеннеді досяг цього показника лише в трьох. Він звинуватив Байдена та Трампа у небажанні дебатувати з ним і назвав рішення CNN незаконним і неамериканським.

Реакція Дональда Трампа на Кеннеді-молодшого була суперечливою. У квітні він називав його “хорошим хлопцем, який може нашкодити Байдену”, а вже в травні — “найдурнішим представником клану Кеннеді”. Такі різні коментарі свідчать про неоднозначне ставлення Трампа до можливого конкурента.

Демократи ж, як правило, негативно налаштовані щодо Кеннеді-молодшого, звинувачуючи його в радикалізмі та наголошуючи на тому, що його політичні погляди далеко відрізняються від переконань його батька. Вони вважають його позицію щодо низки питань надто екстремальною.

За даними опитувань, Кеннеді-молодшого підтримують любителі теорій змов, заперечувачі існування коронавірусу, крайні ліві та праві, а також ті, хто розчарований сучасною політикою. Він відомий своїми суперечливими заявами, зокрема, називав Covid-19 генно-інженерною біологічною зброєю і порівнював заходи боротьби з коронавірусом із нацистськими порядками.

Таким чином, Роберт Кеннеді-молодший може стати серйозним викликом для Байдена і Трампа на майбутніх президентських виборах, завдяки своїй популярності серед певних груп виборців та радикальним політичним поглядам, які викликають широкий резонанс у суспільстві.

Нагадаємо, що Дональд Трамп пропонує скасувати податки на чайові на мітингу в Лас-Вегасі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *