Чому посольство Казахстану закликало своїх громадян негайно виїхати з України?

Ці рекомендації були надані дипломатичним відомством у відповідь на зростаючу напруженість.

У зв’язку з погіршенням безпекової ситуації в Україні та зростанням напруженості, Посольство Республіки Казахстан в Україні офіційно порекомендувало громадянам Казахстану розглянути можливість залишення території України для забезпечення власної безпеки, пише MigNews.

Наголошується, що громадяни Казахстану можуть скористатися наземними маршрутами через сусідні країни. Зокрема, для виїзду до Казахстану пропонується пройти через Польщу або Молдову, а далі скористатися комерційними авіарейсами. Для перетину польського кордону громадянам Казахстану необхідно мати дійсну шенгенську візу. Натомість для в’їзду до Молдови віза не потрібна.

Посольство також звертає увагу на критичну важливість дотримання всіх заходів безпеки в умовах поточної ситуації. Громадянам Казахстану настійно рекомендується не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і без зволікань прямувати до укриттів. Важливо також дотримуватися всіх вказівок та рекомендацій, наданих місцевою владою і офіційними органами.

На сайті зазначено, що з метою забезпечення особистої безпеки та захисту життя, громадянам Казахстану слід уважно стежити за оперативною інформацією, бути обачними і готовими до можливих змін у ситуації. Посольство продовжить стежити за розвитком подій і надавати актуальну інформацію та рекомендації.

До речі, США нещодавно також закликали своїх громадян покинути територію Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.