Байден підпише нову угоду з безпеки з Україною на саміті G7

Президент США Джо Байден у четвер підпише нову угоду з безпеки з Україною

Президент США Джо Байден у четвер підпише нову угоду з безпеки з Україною, щоб запевнити в довгостроковій підтримці Америкою цієї країни, під час своєї поїздки до Італії на зустріч з лідерами Групи семи, повідомив високопоставлений чиновник США. Про це пише “M.I.G” з посиланнями на “SWI“.

Байден вирушив до Італії в середу, щоб збільшити тиск на Росію через її війну проти України та на Китай через його підтримку Москви та надмірні промислові потужності.

Угода чітко зазначатиме, що “наша підтримка триватиме довго в майбутньому… особливо в сфері оборони та безпеки,” заявив радник з національної безпеки Білого дому Джейк Салліван журналістам на борту Air Force One.

“Підписавши цю угоду, ми також надішлемо Росії сигнал про нашу рішучість. Якщо Володимир Путін думає, що він зможе пережити коаліцію, яка підтримує Україну, він помиляється,” сказав Салліван.

П’ятнадцять країн підписали угоду з безпеки, яка зміцнить “оборонну спроможність стримування” України, додав він.

Зустріч Байдена та Зеленського

Раніше Білий дім повідомив, що Байден знову зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським на саміті, після чого відбудеться спільна прес-конференція.

Лідери G7 прибувають на саміт, зіштовхуючись з численними внутрішніми проблемами, навіть коли вони намагаються знайти рішення для багатьох найбільш нагальних світових проблем.

Байден, 81, провів вечір вівторка у своєму будинку в Вілмінгтоні, Делавер, після того, як журі з 12 членів визнало його сина Хантера Байдена винним у брехні щодо вживання наркотиків для незаконної покупки зброї в 2018 році, зробивши його першим сином чинного президента США, засудженим за злочин.

Політичні виклики в США

Судовий процес відбувся після кримінального засудження 30 травня колишнього президента США Дональда Трампа, першого колишнього президента США, якого було визнано винним у скоєнні злочину. Байден і Трамп змагаються один проти одного на президентських виборах у листопаді та йдуть майже на рівних у опитуваннях.

Основні питання саміту

Голови найбільш розвинених демократій світу під час зустрічі 13-15 червня обговорять численні виклики, включаючи війни в Україні та на Близькому Сході, торговельні дисбаланси з Китаєм, загрози, які несе штучний інтелект, та проблеми розвитку в Африці.

Нові санкції та експортний контроль

Лідери також оголосять про нові санкції та експортний контроль проти Росії, спрямовані на організації та мережі, що допомагають силам Путіна вести війну в Україні, повідомив представник Білого дому Джон Кірбі у вівторок.

“Ми будемо продовжувати збільшувати витрати для російської військової машини,” сказав Кірбі.

Вашингтон планує розширити санкції на продаж напівпровідникових чіпів та інших товарів до Росії, з метою спрямувати їх на третіх продавців у Китаї, повідомили джерела, знайомі з планами, пізно у вівторок.

Підтримка України

Забезпечення фінансування для України буде одним з основних пріоритетів на саміті G7, оскільки американські та європейські чиновники прагнуть знайти рішення перед можливим переобранням Трампа та невизначеністю, яку це принесе щодо майбутньої підтримки США для Києва.

Країни Групи семи та Європейський Союз розглядають, як використати прибутки, отримані від російських активів, заморожених на Заході, для надання Україні великого попереднього кредиту для забезпечення фінансування Києва на 2025 рік.

“Ми оголосимо про нові кроки для розблокування вартості заморожених російських суверенних активів на користь України та для допомоги їй у відновленні після руйнувань, спричинених армією Путіна,” сказав Кірбі.

Байден буде закликати інших лідерів G7 погодитися на інноваційний план використання майбутніх відсотків з близько 281 мільярда доларів коштів центрального банку Росії для підтримки кредиту на 50 мільярдів доларів для України.

Політична ситуація в Європі

Лідери G7 також зіштовхуються з електоральними викликами, оскільки опитування показують, що прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак, ймовірно, втратить владу на національних виборах наступного місяця, а лідери Франції та Німеччини переживають важкі поразки на нещодавніх європейських виборах.

Раніше США дозволили Азову використовувати американську зброю, щоб знищувати російських військових.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *