Українські спортсмени здобули 82 медалі на Паралімпіаді та посіли 7 місце

В медальному заліку Україна має 22 золотих, 28 срібних та 31 бронзову медаль.

На літніх Паралімпійських іграх 2024 року в Парижі українські спортсмени вразили світ, завоювавши 82 медалі та забезпечивши собі сьоме місце в загальному медальному заліку станом на 8 вересня. Українська команда здобула 22 золотих, 28 срібних і 31 бронзову медаль, продемонструвавши видатні результати на міжнародній арені, пише MigNews з посиланням на джерело Sport.ua.

Цього року перше місце у медальному заліку зайняв Китай з 220 медалями, за ним йдуть Великобританія, США, Нідерланди, Бразилія та Італія. Збірна України, представлена 140 спортсменами, досягла цієї висоти, незважаючи на те, що це найменша кількість учасників за останні 16 років.

На фоні постійних викликів, зокрема повітряних нальотів і триваючих атак Росії, українські паралімпійці продемонстрували неймовірну силу духу. Вони змогли пройти кваліфікацію в 17 з 22 видів спорту, включаючи нові для України дисципліни. Цього року українці вперше змагалися у велоспорті та бочі, і вже у своїх дебютних виступах здобули медалі.

Окрім цього, українські спортсмени вперше вийшли у фінал з голболу, встановили кілька світових і європейських рекордів у плаванні та легкій атлетиці, а також змагалися у волейболі сидячи вперше за вісім років. До складу волейбольної команди увійшли двоє ветеранів російсько-української війни, що додало особливого значення їхній участі.

Найуспішнішими українськими паралімпійцями стали: плавець Андрій Трусов з двома золотими та трьома срібними медалями, Ярослав Денисенко з двома золотими і однією бронзовою медалями, а також легкоатлет Ігор Цвєтов, який переміг на дистанціях 100 м і 200 м.

Президент Національного паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич підкреслив:

Ви не уявляєте, яку силу духу та волю до перемоги ми вклали в наших хлопців та дівчат. Ми виснажені, але ми переможці. І Україна точно перемагає.

Ці слова відображають не лише спортивні досягнення, але й непохитний дух та витримку українських спортсменів перед обличчям значних труднощів.

В цій статті ви зможете дізнатися те, чого раніше не знали про Паралімпіаду 2024.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.