Найкращі тренування для оздоровлення серця в будь-якому віці

Ці корисні для серця тренування мають стати частиною вашої регулярної фітнес-рутини.

Кожна доросла людина повинна в середньому виконувати аеробні вправи з помірною інтенсивністю протягом щонайменше 150 хвилин щотижня. Кардіологиня Мері Бранч радить почати з п’яти хвилин ходьби тричі на тиждень. Але що вам робити потім? Інші аеробні вправи включають у себе їзду на велосипеді, біг підтюпцем, біг, плавання і підйом по сходах. Хочете вибрати найкращі тренування для оздоровлення серця?

MigNews перерахує вам найкорисніші з них. ВАЖЛИВО: не забудьте виконати правильну розминку і заминку, яке б тренування ви не вибрали.

Найкращі тренування для серця: біг

Коли ви освоїтеся з ходьбою, подумайте про те, щоб перейти на біг. Усе, що вам потрібно зробити, – це вкласти гроші в хорошу пару кросівок, знайти маршрут. І ви будете готові до бігу по асфальту! Однак майте на увазі, що біг може бути важчим для суглобів і підходить не всім. Бадьора ходьба – прекрасна альтернатива. І ви можете використовувати обважнювачі для щиколоток і рук, а також тростини.

«Біг і ходьба підвищують частоту серцевих скорочень і кров’яний тиск, забезпечуючи тренування серцево-судинної системи», – пояснює кардіологиня Мелісса Трейсі. Після хорошої пробіжки або прогулянки пульс і кров’яний тиск знижуються, а ендорфіни підвищуються». Чергування бігу з ходьбою та/або пересування різними місцевостями – чудовий спосіб кинути організму виклик».

Плавання також корисне для серця

Басейн – це не тільки місце, де можна поплавати, щоб охолодитися в спекотний літній день. Плавання може стати чудовим тренуванням для серцево-судинної системи.

«Прохолодна вода підтримує температуру тіла. Але частота серцевих скорочень і кров’яний тиск все одно підвищуються, що сприяє поліпшенню роботи серця без навантаження на суглоби», – пояснює докторка Трейсі. «Крім того, опір води опрацьовує м’язи – додаткова перевага»

Найкращі тренування для серця: кругові тренування з обтяженнями

Кругові тренування з обтяженнями – це продуктивне тренування для серцево-судинної системи й одночасно допомога в нарощуванні м’язів.

«М’язова сила дуже важлива для підтримки працездатності нашого організму. Рівновага, координація і сила м’язів захищають кістки», – зазначає докторка Трейсі. «М’язова сила важлива для чоловіків і жінок і стає ще більш важливою з віком».

Щоб знизити холестерин, необов’язково пити таблетки. Ось які фрукти потрібно додати до свого раціону.

Займіться танцями

Танці – чудове тренування, тому що ними можна зручно займатися вдома або в студії. Крім того, ви можете планувати заняття з друзями, щоб було веселіше.

«Танці під час прибирання після їжі – чудовий спосіб спалити калорії після прийому їжі», – радить докторка Трейсі. «Танці з кимось сприяють інтимності та близькості, які важливі для впевненості в собі та зближення».

Найкращі тренування для серця: йога та медитація

Регулярні заняття йогою – це не тільки засіб для зняття стресу, а й чудове кардіотренування і спалювач калорій. Дослідження показують, що «намасте» також може бути корисним профілактичним засобом для серцево-судинних захворювань.

«Йога і медитація – це форми вправ, які допомагають підтримувати баланс тіла, душі і розуму», – пояснює докторка Трейсі. «Ми недостатньо займаємося медитацією, уважністю та рівновагою. А ці види вправ сприяють цьому гомеостазу».

Тай-чи – ваш ключ до здоров’я серця

Найкращі тренування для оздоровлення серця в будь-якому віці
Тай-чи чинить безліч корисних для серця ефектів на організм, Джерело: unsplash.com

Тай-чи – одна з кількох традиційних китайських гімнастик. Вона поєднує в собі усвідомленість тіла і вправи з низькою інтенсивністю. «Нижча інтенсивність і повільніші рухи дають змогу людям із фізичними обмеженнями, тендітнішим і/або літнім людям брати участь у вправах», – каже нам докторка Трейсі.

Вранці ви можете зробити безліч корисних речей для серця. Почніть із цього: ці звички знижують кров’яний тиск.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.