Медіа Інформаційний Гід

У TikTok розкрили секрет, що потрібно пити для міцного сну

За даними Фонду сну, здорові дорослі повинні прагнути спати щонайменше сім годин на добу, Джерело: pexels.com

Що потрібно пити для міцного сну? Хтось запевняє, що ромашковий чай. Є щось заспокійливе в тому, щоб увечері налити і насолодитися теплою чашкою ромашкового чаю. Неважливо, згорнетеся ви калачиком із гарною книжкою, проведете час за щоденником чи поніжитеся у ванні з ефірними оліями – ромашка творить чудеса для розуму, тіла і душі. І це ідеальний ковток, щоб підготуватися до спокійного нічного сну. Але люди на TikTok змінюють класичний ромашковий чай і роблять ромашкові моктейлі для кращого сну, і ми це підтримуємо.

Якщо ви відчуваєте, що вам потрібно більше спати, можливо, настав час змінити свій нічний режим. MigNews розповість, як приготувати ромашковий моктейль – один з останніх трендів, що набирають обертів у соціальних мережах. Можливо, це саме те, чого не вистачає вашим ночам!

Що потрібно пити для міцного сну – ромашковий моктейль

TikTokers готують смачні ромашкові моктейлі, і можна з упевненістю сказати, що ми одержимі. Лікарка-дієтологиня @lainiecooks поділилася своїм рецептом ромашкового моктейлю у відеоролику. Вона пояснила: «Це смачний моктейль, який вимкне ваш мозок вночі та допоможе розслабитися. Візьміть свою улюблену склянку, заваріть ромашковий чай у чотирьох унціях гарячої води, додайте сік з одного свіжовичавленого грейпфрута, потім додайте чай і долийте його OLIPOP Lemon Lime або Zevia Lemon Lime. Він такий легкий, освіжаючий, заспокійливий, він допоможе вам розслабитися після напруженого дня».

Ви можете змінити рецепт ромашкового моктейля на свій розсуд. Інший користувач TikTok, @meowmeix, готує свій моктейль із ромашкового чаю, соку терпкої вишні, газованої води, свіжого лимонного соку і порошку магнію.

Здивовані, чому всю ніч часто прокидаєтеся? На те є певні причини: може, якась із них підходить і вам?

Переваги вживання ромашкового чаю перед сном

У TikTok розкрили секрет, що потрібно пити для міцного сну
Є деякі свідчення того, що ромашка може полегшити тривогу і навіть допомогти вам краще спати, Джерело: pexels.com

Потягування заспокійливої ромашки знімає тривогу і сприяє розслабленню. «Ромашка містить апігенін, антиоксидант, який зв’язується з певними рецепторами в мозку, що може зменшити тривожність і спричинити сон», – пояснює дієтологиня Емі Гудсон.

«Деякі дослідження показують, що ромашковий чай може поліпшити загальну якість сну, особливо у літніх людей і тих, хто страждає на хронічне безсоння… М’який седативний ефект ромашкового чаю допомагає заспокоїти нервову систему, зменшуючи стрес і занепокоєння, які можуть заважати сну», – додає Гудсон.

Крім того, ромашковий чай відмінно заспокоює шлунково-кишкові розлади, як-от нетравлення шлунка і здуття живота – два поширені чинники, що перешкоджають хорошому сну. І нарешті, ромашка має протизапальні властивості, які можуть зменшити м’язовий біль, що ще більше сприяє хорошому сну.

Поради щодо вживання ромашкового чаю

Додаючи ромашковий чай або ромашкові моктейлі у свій нічний режим, Гудсон рекомендує пити їх приблизно за 30 хвилин до сну. Це дасть час для заспокійливого ефекту.

«Включіть ромашковий чай у свій нічний розпорядок дня, щоб дати організму сигнал, що час засинати», – каже вона нам. «Для досягнення найкращих результатів уникайте додавання цукру або кофеїновмісних інгредієнтів, які можуть перешкоджати заспокійливому ефекту».

Нехай ваше серце буде здоровим! Дізнайтеся, що потрібно робити вранці, щоб стабілізувати кров’яний тиск.

Вийти з мобільної версії сайту