Site icon Медіа Інформаційний Гід

Чи безпечно їсти скоринку сиру Брі?

Чи безпечно їсти корочку сиру Брі?

Чи безпечно їсти корочку сиру Брі? Джерело: Таблиця Калорійності.

Сирна шкірка є постійним джерелом плутанини для багатьох людей, оскільки не завжди є хороший спосіб визначити, які з різних видів сирної шкірки їстівні, а які ні. Це правда, що шкірка деяких сирів насправді неїстівна, і її потрібно видалити, перш ніж насолоджуватися будь-якими смачними молочними продуктами, що ховаються всередині, але це не стосується всіх або навіть більшості сирів — твердих чи м’яких.

Майже всі люблять сир брі за його декадентський, оксамитовий смак і м’який горіховий, солоний смак, але шкірка сиру брі не настільки улюблена всіма. З огляду на це, він цілком їстівний і, найчастіше, майже не має жодного смаку. Деякі шкірки сиру брі матимуть легкий присмак аміаку, що не дуже добре, але це часто є ознакою того, що сир занадто дозрів. Це все одно не зашкодить, але людям зазвичай не подобається цей смак.

Майте на увазі, що сир може згодом зіпсуватися, а м’які сири, такі як брі, піддаються більшому ризику небажаного розвитку цвілі через вміст вологи. Брі має бути білого або кремового кольору, тож якщо ви помітите деяку зміну кольору на синьому, сірому чи зеленому, то ви майже напевно захочете викинути його. Є деякі незначні винятки, коли ви можете купити брі з невеликою кількістю барвника, але якщо його не було, коли ви його купували, його там не повинно бути і потім.

Що саме містить шкірка сиру брі?

Значна частина плутанини навколо шкірки сиру брі пов’язана з тим фактом, що на сирі росте цвіль, але це їстівна цвіль. Вона не тільки їстівна, але й важлива для приготування сиру брі. Подібно до того, як гриби залишаються в стані спокою протягом певного часу, приховані під поверхнею, перш ніж плодоносити у видимі форми грибів, які ми бачимо на поверхні, бактерії, додані до цвіту сиру брі у формі цієї м’якої, білої зовнішньої текстури.

Сир Брі відомий як м’який визрілий сир (інакше відомий як бліда шкірка), який ви можете впізнати за характерним пухнастим білим зовнішнім виглядом. М’які дозрілі сири, такі як брі та камамбер, виготовляються шляхом додавання певного типу бактерій, таких як Penicillium candidum. Бактерії можна або розпилити назовні, де вони повільно просуваються в центр, або їх додадуть до всієї суміші. У будь-якому випадку ви отримаєте фірмову шкірку білого сиру.

Багато людей, які люблять Брі, також обожнюють тофу. Якщо ви в списку цих людей, вам буде цікаво знати, як зберігати тофу, щоб він залишався свіжим місяцями.

Вийти з мобільної версії сайту