Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді прибув до Києва

Прем'єр Інлі Нарендра Моді з офіційним візитом знаходиться у Кєиві

23 серпня 2024 року прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді прибув до Києва з офіційним візитом, що має значне значення як для двосторонніх відносин між Індією та Україною, так і для ширшого регіонального контексту.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на The Times of India.

Відзначається, що вищезазначений візит є першим в історії незалежної України візитом голови уряду Індії, що свідчить про новий етап у розвитку дипломатичних і економічних відносин між двома державами.

Прем’єр-міністр Моді прибув до Києва з Польщі, де він провів ряд зустрічей з представниками польського уряду. В рамках свого одноденного візиту до України Моді планує провести переговори з президентом України Володимиром Зеленським, а також зустріч з індійською діаспорою, яка зібралась біля готелю Hyatt Regency у Києві.

Важливість цього візиту підкреслюється також тим, що він відбувається на тлі складної міжнародної ситуації, пов’язаної з триваючою віною в Україні.

Перед початком свого європейського турне Нарендра Моді заявив, що Індія послідовно підтримує мир у регіоні та закликає до використання дипломатичних засобів для вирішення конфліктів. Під час свого візиту до Варшави, Моді наголосив, що “зараз не епоха війни”, підкреслюючи важливість мирних ініціатив у сучасному світі.

Очікується, що під час переговорів з Володимиром Зеленським прем’єр-міністр Індії передасть українській стороні особисте повідомлення від президента Росії Владіміра Путіна. Незважаючи на західні санкції проти Росії, відносини між Делі та Москвою залишаються стабільними і навіть мають тенденцію до подальшого зміцнення. Індія, утримуючись від прямого звинувачення Росії у розв’язанні війни, продовжує закликати до мирного врегулювання конфлікту за допомогою діалога та дипломатичних зусиль.

Тим часом Збройні сили Україні провели ряд успішних маневрів на Харківщині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.