Чи піде Дональд Туск у президенти, незважаючи на нинішню заяву?

Вибори в Польщі: основні кандидати та ключові питання кампанії.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск офіційно заявив, що не планує брати участь у президентських виборах. На прес-конференції, що відбулася у п’ятницю на спортивному полі Орлік у Карчеві, Туск повідомив, що рішення щодо спільного кандидата від Громадянської коаліції (КО) або всієї коаліції на виборах, які відбудуться 15 жовтня, має бути оголошене до Різдва. Про це повідомляє MigNews з посиланням на Onet.

“Ні, не буду, я не збираюся балотуватися. Тут я маю міністра Нітраса як свідка, як одного з моїх найближчих співробітників”, — чітко заявив Туск, відповідаючи на питання журналістів про можливу участь у президентських перегонах.

Дональд Туск наголосив, що він почувається компетентним на своєму нинішньому місці і підкреслив важливість своєчасного оголошення кандидата від коаліції.

“Ми маємо оголосити рішення щодо кандидата КО, а може, ширше: коаліції 15 жовтня, перед Різдвом. Немає сенсу починати кампанію занадто рано,” — додав він.

Серед ймовірних кандидатів Туск виділив Рафала Тшасковського, який, за його словами, є найбільш прийнятним кандидатом серед поляків.

“Я радий, що ми, як Громадянська коаліція, не маємо проблеми. Нам не потрібно шукати когось у якихось таємних місцях. У нас є дуже сильні кандидати, дуже сильні імена. І не випадково Рафал Тшасковський видається кандидатом, якого найбільше сприймають поляки в усіх можливих опитуваннях, організованих усіма можливими ЗМІ. Це, безумовно, найбільш імовірний сценарій,” — підсумував Туск.

Ця заява прем’єр-міністра лише зміцнює позиції Тшасковського як головного претендента на участь у президентських виборах від Громадянської коаліції.

Перегляньте також Україна створює військові комендатури на території РФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.