Зеленський підписав закон про адміністративну відповідальність за дрібні крадіжки

Український лідер Володимир Зеленський прийняв рішення про підписання закону, що вносить серйозні зміни в підхід до адміністративної відповідальності за дрібні крадіжки.

Про це повідомив офіційний сайт Верховної Ради, передає «МІГ».

Нове законодавство суттєво підвищує штрафи та вводить більш жорсткі санкції для тих, хто схильний до таких правопорушень, що кардинально змінює правила гри для недобросовісних громадян.

Відтепер, особи, які привласнили чуже майно вартістю до 757 гривень, можуть бути покарані штрафом у розмірі від 850 до 1700 гривень. Крім того, передбачені громадські роботи на строк від 20 до 30 годин або адміністративний арешт тривалістю до 5 діб.

Якщо вартість викраденого майна варіюється від 758 до 3028 гривень, порушника чекає значно серйозніше покарання. У такому разі штраф становитиме від 1700 до 5100 гривень, а громадські роботи триватимуть від 30 до 40 годин. Крім того, можливі виправні роботи на місяць з відрахуванням 20% заробітку або адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб.

Порушникам, які вдруге за рік вчинили подібне правопорушення, загрожують ще жорсткіші санкції: штраф від 8500 до 17000 гривень, громадські роботи на строк від 40 до 60 годин або виправні роботи на строк до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку. Також можливий арешт на строк від 10 до 15 діб.

Для тих, хто тричі або більше разів протягом року був притягнутий до адміністративної відповідальності за дрібні крадіжки, передбачені найбільш суворі міри. У цьому випадку штраф може сягати від 17000 до 34000 гривень, або ж особа може бути піддана адміністративному арешту на 15 діб.

Законопроект №11068, ухвалений Верховною Радою України 18 липня, також підвищує поріг суми крадіжок, за які передбачена кримінальна відповідальність та можливе позбавлення волі. За цей закон проголосували 243 народні депутати.

Нагадаємо, міністр юстиції Німеччини закликає уникати поїздок до Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.