Site icon Медіа Інформаційний Гід

В Бєлгородській області ввели режим надзвичайної ситуації без дозволу Москви

В Бєлгородській області ввели особливий режим

В Бєлгородській області ввели режим надзвичайної ситуації без дозволу Москви

Сьогодні, 14 серпня, Бєлгородська область Російської Федерації офіційно запровадила режим надзвичайної ситуації регіонального рівня.

Про цю інформацію повідомляє MigNews із посиланням на Телеграм губернатора Бєлгородщини В’ячеслава Гудкова.

Гладков, звертаючись до громадян через свій канал, пояснив, що цей крок був зумовлений посиленням напруженості в регіоні. За його словами, ситуація залишається вкрай складною та невизначеною, що змусило місцеву владу вдатися до рішучих заходів.

Гладков підкреслив, що щоденні обстріли з боку Збройних сил України вже стали буденністю для регіону, призводячи до численних руйнувань, поранень і загибелі мирних жителів. За його словами, введення режиму НС має на меті забезпечити додатковий захист для населення та надати необхідну підтримку тим, хто постраждав від наслідків конфлікту.

Цікаво, що Гладков не обмежився лише регіональними заходами. Він оголосив про намір звернутися до уряду з проханням оголосити режим НС у Бєлгородській області на федеральному рівні.

Також не варто забувати, що лише кілька днів тому, 10 серпня, у Брянській, Курській та Бєлгородській областях був введений режим контртерористичної операції (КТО). Це рішення було ухвалене в умовах активного просування українських військ на територію Курської області, що викликало додаткову напругу у прикордонних районах.

На цьому фоні на міжнародному рівні підіймається питання про збільшення постачання зброї Україні через події в Курському регіоні.

Вийти з мобільної версії сайту