Як вирішити проблему руйнування доріг вантажівками за рахунок Укрзалізниці

Вантажівки завдають значної шкоди дорожньому покриттю, що призводить до його руйнування, але існує ефективне рішення для збереження наших доріг у належному стані.

В Україні проблема руйнування доріг зараз загострилася через перевантаження військовою технікою, недостатнє фінансування на ремонт, застарілу інфраструктуру та негативний вплив кліматичних умов. Це призводить до швидкого зносу і погіршення стану доріг.

Головна проблема руйнування також в вантажівках. Вони спричиняють руйнування доріг через їхню велику вагу, яка створює високий тиск на дорожнє покриття. Особливо це відчутно при перевантаженні. Крім того, динамічні навантаження, пов’язані з рухом, гальмуванням і прискоренням, сприяють появі тріщин та деформацій асфальту, які поглиблюються під впливом кліматичних умов.

Директор Центру транспортних стратегій Сергій Вовк розповів в інтерв’ю каналу Politeka в YouTube, що знає, як вирішити проблему руйнування доріг вантажівками за рахунок Укрзалізниці, пише MigNews.

Вовк вважає:

Якщо знизити тарифи на вантажні перевезення залізницею, товари підуть по коліях, і навантаження на дороги знизиться.

Зараз же, за його словами, ми платимо двічі – спочатку за завищені вантажні тарифи Укрзалізниці, а потім викладаємо гроші на ремонти доріг.

Чоловік додав:

При цьому зниження тарифів дасть більше грошей самій УЗ, тому що експортери змінять автоперевозки на залізницю. Та й екологія нам подякує.

Раніше повідомлялось, що укрзалізниця підвищує вартість проїзних квитків і розробляє особливу модель.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.