Чоловіків із 16 років вноситимуть до реєстру призовників. Чи потрібно буде проходити ВЛК?

Уряд починає експериментальне впровадження нових змін у військовий облік.

Кабінет Міністрів України прийняв постанову, яка вводить зміни у військовий облік, пише MigNews. Українців із 16 років вноситимуть до реєстру призовників без проходження ВЛК під час оформлення паспорта в Україні і за кордоном. А з 17 років уже брати на військовий облік. І теж без проходження ВЛК.

Про це йдеться на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У постанові під назвою «Про реалізацію експериментального проекту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів» зазначено кілька змін до системи військового обліку:

  • Відповідно до постанови, хлопці від 17 до 25 років будуть ставитися на військовий облік без проходження військово-лікарської комісії. Це стосується як громадян України, так і тих, хто перебуває за кордоном.
  • Також постановою передбачено зміну в перевірці документів для українців за кордоном. Громадяни віком від 18 до 60 років, які звертаються за українськими чи закордонними паспортами, повинні пройти перевірку військово-облікових документів через державну електронну систему «Трембіта».
  • До Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів (ЄДРПВР) без ВЛК вноситимуть хлопців від 16 до 25 років, які живуть в Україні і звертаються за паспортами, а також тих, хто перебуває за кордоном.

Ці нововведення, розроблені спільно з Мінреінтеграції, Міноборони, ДМС, МВС і Генштабом ЗСУ, мають на меті оптимізувати ідентифікацію даних у реєстрі.

Нещодавно стало також відомо, що «Резерв+» запроваджує електронне спрямування на ВЛК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.