Уряд подвоїв розмір грантів для бізнесменів Харківщини до 500 000 грн

Цей крок спрямований на стимулювання економічного зростання в регіоні, який регулярно страждає від обстрілів, перебоїв електропостачання, руйнувань і втрат через агресію Росії.

Кабінет міністрів України вдвічі збільшив максимальну суму грантової підтримки для підприємців Харківської області в рамках програми «Власна справа», повідомляє Міністерство економіки, пише “M.I.G.” з посиланням на Forbes. Тепер підприємці можуть отримати до 500 000 грн на розвиток свого бізнесу.

Цей крок спрямований на стимулювання економічного зростання в регіоні, який регулярно страждає від обстрілів, перебоїв електропостачання, руйнувань і втрат через агресію Росії.

Протягом 12 років консалтингова компанія Franchise Group створила понад 600 франшиз. Як розширити бізнес за допомогою франшизи в умовах турбулентності? Отримайте цінні поради на Форумі підприємців від Мирослави Козачук, власниці та СЕО Franchise Group. Купуйте квиток за посиланням.

Основні моменти

Для підтримки підприємців Харківської області уряд ухвалив рішення подвоїти максимальну суму грантової підтримки в рамках програми «Власна справа» до 500 000 грн. Ці кошти можуть бути використані на оплату оренди, закупівлю обладнання, включаючи генератори.

Ще одна зміна в умовах програми «Власна справа» стосується підприємців, які планують отримати грант менш ніж на 75 000 грн. Тепер фізичні особи, які ще не зареєстровані як ФОП, не зобов’язані створювати робочі місця.

Підприємці, які отримують державні гранти, повинні дотримуватися наступних умов:

  • Від 50 000 грн до 75 000 грн – не потрібно створювати робочі місця, це стосується лише фізичних осіб, які ще не зареєструвалися як ФОП.
  • Від 75 000 грн до 150 000 грн – необхідно створити одне робоче місце для фізичних осіб, які ще не зареєстровані як ФОП.
  • Від 50 000 грн до 150 000 грн – необхідно створити одне робоче місце, ця умова діє для всіх.
  • Від 150 000 грн до 250 000 грн – потрібно створити два робочих місця для всіх.

Отримані гранти можуть бути використані на оренду, обладнання, меблі, програмне забезпечення, маркетинг та рекламу тощо.

Як взяти участь у програмі

Підприємці, які бажають взяти участь у грантовій програмі «Власна справа», повинні зареєструватися або авторизуватися на порталі «Дія», заповнити онлайн-заявку, додати бізнес-план за встановленою формою та підписати його електронним підписом.

Контекст

Проєкт єРобота, що реалізується урядом, є частиною політики «Зроблено в Україні» і включає різноманітні грантові програми, спрямовані на підтримку підприємницької діяльності та створення робочих місць. Серед цих програм є мікрогранти для відкриття або розвитку власного бізнесу «Власна справа», гранти для ветеранів та їхніх подружжів, а також гранти на створення та розвиток переробних підприємств.

Програма «Власна справа» була запущена в липні 2022 року з метою підтримки мікро- та малого бізнесу. З моменту старту програми до неї приєдналися понад 17 600 підприємців, які створили більш ніж 38 000 робочих місць.

Нагадаємо, що українським чоловікам які перебувають за кордоном, потрібно стати на військовий облік до 17 червня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *