Site icon Медіа Інформаційний Гід

Підписання закону про акциз на паливо. Наскільки зростуть ціни на заправках?

Підписання закону про акциз: наскільки зростуть ціни на заправках?

Підписання закону про акциз: наскільки зростуть ціни на заправках? Джерело: Informator.ua.

Заступник голови профільного комітету Верховної Ради, депутат фракції «Голос» Ярослав Железняк заявив у своєму Telegram-каналі, що документ був підписаний президентом Зеленським заднім числом. Це означає, що законодавчий акт отримав підпис президента не в день фактичного затвердження, а із запізненням, що могло вплинути на офіційні терміни його набуття чинності або на процедури його реалізації, пише MigNews.

Железняк написав:

Президент підписав 11256−2 про підвищення акцизів. Набирає чинності 01 вересня (я ж казав, що заднім числом впровадять). Почне діяти, як опублікують в офіційному виданні. Це або сьогодні або завтра.

Реалізація закону допоможе збільшити бюджетні надходження. Згідно із законопроєктом, до 2028 року уряд планує підвищити ставки акцизного податку: на бензин — до 359 євро за 1000 літрів, на дизельне пальне — до 330 євро за 1000 літрів, а на скраплений газ — до 277 євро за 1000 літрів. Очікується, що за ухвалення закону державний бюджет у другому півріччі 2024 року щомісяця отримає додатково по 1 604,72 млн гривень.

Наскільки зростуть ціни на заправках?

Без урахування ринкових чинників, вже восени літр бензину може подорожчати на 1,28 гривні, літр дизельного пального — на 1,67 гривні, а літр автогазу — на 0,15 гривні.

Таким чином, за чотири роки ціни можуть зрости на 6,4 гривні за літр бензину, на 8,4 гривні за літр дизельного пального та на 0,8 гривні за літр автогазу.

Сьогодні також в Уряді попередили, що українцям видаватимуть гроші на купівлю дров та вугілля.

Вийти з мобільної версії сайту