Жінки на середземноморській дієті живуть значно довше: дослідження

Жінки, які дотримуються середземноморської дієти, живуть значно довше, згідно з новим дослідженням.

Середземноморська дієта зазвичай складається з більшого споживання таких продуктів і інгредієнтів, як оливкова олія, фрукти, риба, горіхи та овочі, і меншого споживання червоного м’яса та солодощів. Про це пише “M.I.G.” з посиланням на “TheHill“.

“У цьому когортному дослідженні, яке охоплювало 25 315 жінок протягом 25 років, вищий рівень дотримання середземноморської дієти асоціювався з 23-відсотковим зниженням ризику смертності від усіх причин”, згідно з дослідженням, опублікованим у п’ятницю в медичному журналі JAMA Network Open.

У дослідженні зазначається, що такі фактори, як запалення, інсулінорезистентність та індекс маси тіла, сприяли поясненню цього нижчого ризику, при цьому “мінімальний внесок від стандартних показників холестерину чи глікемії”.

Однак, як зазначено у дослідженні, “більшість потенційної користі від дотримання середземноморської дієти та смертності залишається нез’ясованою, і майбутні дослідження повинні вивчити інші шляхи, які можуть потенційно посередити асоціацію середземноморської дієти з нижчою смертністю, а також вивчити специфічну для причини смертність”.

Дослідження, проведене в березні минулого року, показало, що середземноморська дієта може допомогти знизити ризик деменції навіть серед людей, які мають вищий генетичний ризик цього захворювання. Дослідження розглянуло дані 60 298 осіб, які спостерігалися в середньому протягом дев’яти років, і виявило, що ті, хто дотримувався дієти, подібної до середземноморської, мали до 23 відсотків нижчий ризик розвитку деменції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *