Для чого Північна Корея запускає кулі зі сміттям?

Північна Корея продовжує надсилати кулі зі сміттям до Південної Кореї.

Північна Корея знову відправила кулі, наповнені сміттям, до Південної Кореї, продовжуючи свою кампанію з минулого тижня, повідомили військові Південної Кореї, передає “M.I.G.” з посиланням на Associated Press (AP).

Кулі, які несуть “нечистоти”, знову перелетіли через кордон у суботу і потрапили в кілька провінцій, включаючи райони Сеула, столиці Південної Кореї.

Масштаби та вміст куль

За даними південнокорейського інформаційного агентства Yonhap, на суботу було відправлено близько 90 куль, що містять недопалки, папір і пластикові пакети, про що повідомили військові Сеула.

Громадян закликали не торкатися куль і повідомляти про них військовим або поліції.

Відповідь на кампанію активістів

Раніше цього тижня Північна Корея відправила близько 260 куль, які були помічені у кількох районах Південної Кореї. Пхеньян заявив, що кулі були відправлені у відповідь на кампанію, організовану південнокорейськими активістами та північнокорейськими перебіжчиками, які запускали кулі з антипівнічнокорейськими листівками та іншими предметами, повідомляє AP.

Офіційна позиція Північної Кореї

Кім Йо Чжон, сестра лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, підтвердила, що кулі відправляються як відповідь на кампанію активістів. Військові Південної Кореї заявили, що не планують збивати кулі, які прибувають, попереджаючи про небезпеку ескалації напруженості біля кордону, де напруження між двома країнами зросло, згідно з AP.

Вибір стратегії Південної Кореї

“Ми вирішили, що найкраще дозволити кулям впасти та безпечно їх зібрати”, – сказав речник Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї у четвер, повідомляє AP.

Цей інцидент підкреслює загострення напруженості між Північною та Південною Кореєю, що вкотре показує складність та делікатність відносин між цими двома країнами. В той час як Північна Корея використовує такі провокації для демонстрації своєї позиції, Південна Корея намагається уникнути ескалації конфлікту, обираючи обережніші методи реагування на такі інциденти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *