Як позбутися закрепу просто зараз? Сядьте в цю позу

Її рекомендує навіть лікар!

Незважаючи на те, що більшість людей не люблять говорити про це, закрепи – досить поширене явище. Мільйони людей живуть із частими закрепами. А деякі щороку змушені звертатися до лікаря через це. Існує безліч причин закрепів – наприклад, недостатня кількість клітковини, недостатня гідратація або малорухливий спосіб життя. Але вам, напевно, не важливі причини, ви просто хочете, щоб це вийшло з вашого тіла якомога швидше. Як же позбутися закрепу просто зараз?

Виявляється, іноді достатньо просто сісти в позу, схрестивши одну ногу над іншою, щоб пряма кишка розслабилася і почала рухатися. Можливо, це звучить малоефективним. Але MigNews з’ясував, що це правда.

Причини закрепу

Багато факторів можуть привертати людину до закрепів. Деяким із них можна легко запобігти, змінивши звички і спосіб життя, але часто причина (причини) не така очевидна.

  • Нестача фізичних вправ.
  • Синдром подразненого кишківника.
  • Надмірне вживання проносних засобів.
  • Зміни в житті або розпорядку дня.
  • Недостатня кількість клітковини та рідини в раціоні.
  • Інші причини. До захворювань, які можуть спричиняти закрепи, належать неврологічні розлади, як-от хвороба Паркінсона, травма спинного мозку, інсульт або розсіяний склероз; метаболічні та ендокринні порушення, як-от гіпотиреоз, діабет або хронічні захворювання нирок; рак кишківника; дивертикуліт. Низка системних захворювань, наприклад, склеродермія, також може спричиняти закрепи.

Синдром подразненого кишківника погіршує якість життя. Дізнайтеся, як йому запобігти.

Як позбутися закрепу просто зараз: корисна поза для вас

Як позбутися закрепу просто зараз? Сядьте в цю позу
Сядьте на унітаз, схрестивши ноги, щоб полегшити проходження калу, Джерело: pexels.com

Доктор Раджа Дасгупта каже, що, коли ми сидимо, схрестивши одну ногу над іншою, це положення імітує присідання – хоча технічно ви зовсім не присідаєте. Це розслабляє м’язи і готує пряму кишку до спорожнення кишківника. «Ця поза допомагає випрямити пряму кишку і вирівняти канал, що полегшує його проходження калу. Ця поза також краще задіює м’язи живота, створюючи додатковий тиск для просування випорожнень. Крім того, в такій позі ви почуваєтеся комфортніше й розслабленіше, що допомагає зняти стрес, який може ускладнити проходження випорожнень».

Якщо ви подивитеся на схему прямої кишки, то побачите, що вона має S-подібну форму. Саме така форма необхідна для нормального функціонування прямої кишки, щоб ваші випорожнення не вивалювалися всюди, що чудово для людства. Однак, коли вам потрібно сходити по нужді, ця S-подібна форма може стати проблемою.

Тому випрямлення прямої кишки за допомогою вищезгаданої позиції, сидіння навпочіпки на унітазі (що робиться в деяких культурах) або придбання горщика Squatty Potty, який піднімає ноги вгору і також випрямляє пряму кишку, – все це чудові варіанти.

Інші кроки, які ви можете зробити, щоб прискорити дефекацію

Не секрет, що стрес може негативно позначитися на травленні та порушити регулярне спорожнення кишківника. Дослідження неодноразово доводили, що стрес як у дорослих, так і в дітей може призвести до закрепів. Стрес не тільки напружує м’язи тіла, зокрема м’язи живота і навколо нього. Але й гормон стресу кортизол може вплинути на ваше тіло, порушивши мікробіом і травлення через вісь «кишківник-мозок». Інакше кажучи, якщо ваш мозок чимось стурбований, він посилатиме сигнали в травний тракт, що може призвести до таких неприємностей, як закреп. Тоді закреп сам по собі може викликати ще більший стрес, тому що ви дуже хочете сходити в туалет, але не можете!

У зв’язку з цим доктор Дасгупта радить «зберігати спокій і не поспішати». Він також радить заздалегідь випити що-небудь тепле, щоб полегшити процес. «Поекспериментуйте з різними положеннями, щоб знайти те, яке підходить вам найкраще. Якщо ви все ще відчуваєте труднощі, порадьтеся з лікарем», – каже доктор Дасгупта.

Наберіться терпіння, візьміть журнал, прийміть вищезгадану позу і дозвольте цьому статися.

Здоров’я серця хвилює всіх нас. Але як дізнатися, що ви в групі ризику? Погляньте на свої пальці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.