Секрети відбілювання зубів: яка олія подарує вам білосніжну усмішку?

Олія знову стала натуральним засобом для гігієни порожнини рота та відбілювання зубів.

Нещодавно відбілювання зубів відновилось як популярний природний засіб для покращення гігієни порожнини рота. Уявіть, що ви плескаєте олією в рот і поступово спостерігаєте, як ваша посмішка стає яскравішою — це звучить майже неймовірно, чи не так? Але за цією практикою стоїть справжня наука, пише MigNews.

Видалення токсинів і бактерій із ротової порожнини: масляне витягування не тільки підтримує здоров’я ясен і свіже дихання, але й творить чудеса, видаляючи плями та освітлюючи зуби.

Головне у виборі правильного масла. Давайте зануримося в те, як масляне витягування може допомогти вам отримати білішу посмішку, і дослідимо, яка олія очолює список для отримання найкращих результатів.

Як витягування маслом відбілює зуби?

Процес працює в основному за рахунок зменшення кількості шкідливих бактерій у роті.

Олія притягує та зв’язується з ліпідним шаром мембран бактеріальних клітин, ефективно «витягуючи» ці мікроорганізми з ротової порожнини. Такі бактерії, як Streptococcus mutans, які, як відомо, сприяють утворенню зубного нальоту та зміні кольору зубів, значно зменшуються завдяки регулярному витягуванню мастила. Витягування олії з кокосовою олією значно зменшило присутність Streptococcus mutans у слині всього за два тижні.

Це зменшення кількості шкідливих бактерій не тільки допомагає запобігти карієсу та захворюванням ясен, але також призводить до помітного відбілювання зубів, оскільки зменшується пляма, спричинена активністю бактерій.

Окрім зменшення кількості бактерій, олія також допомагає освітлити зуби, видаляючи поверхневі плями. Багато повсякденних звичок, наприклад, вживання кави, чаю або червоного вина, сприяють накопиченню плям на емалі. Коли ви плескаєте олію в роті, вона змішується зі слиною, утворюючи емульгований розчин, який допомагає підняти та видалити ці плями.

Дослідження показали, що олія може зменшити зубний наліт і гінгівіт, які сприяють потьмянінню зубів. Дослідження, опубліковане в Journal of Clinical and Diagnostic Research, показало, що кунжутна олія була такою ж ефективною, як і ополіскувач ротової порожнини з хлоргексидином у зменшенні гінгівіту, викликаного нальотом. Хоча це дослідження не було зосереджено безпосередньо на відбілюванні, воно підкреслює, як покращення загального здоров’я ротової порожнини за допомогою олії може опосередковано призвести до яскравіших зубів.

Яке масло краще відбілює зуби?

Хоча кілька олій можна використовувати для відбілювання зубів, кокосову олію часто рекомендують як найкращий вибір. Кокосова олія містить лауринову кислоту, жирну кислоту з антимікробними властивостями, яка допомагає зменшити кількість шкідливих бактерій у роті ефективніше, ніж інші олії. Інші олії, такі як кунжутна та соняшникова, також використовуються. Незважаючи на те, що вони ефективні для загального здоров’я ротової порожнини, вони не мають таких же антибактеріальних властивостей, як кокосова олія, і можуть бути не настільки ефективними для відбілювання зубів.

Якщо у вас є інші проблеми з зубами, то в нагоді вам стануть 5 ознак, що настав час відвідати стоматолога.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.