Продукти, які лікарі просять ніколи не їсти перед прийомом Віагри

Ми також розповімо, чи можна приймати віагру на голодний шлунок.

Мільйони чоловіків по всьому світу страждають еректильною дисфункцією. Якщо ви серед них, ваш лікар може запропонувати вам змінити спосіб життя: кинути палити, відмовитися від алкоголю і збільшити фізичну активність, щоб поліпшити ваш стан. Ви також можете лікувати еректильну дисфункцію (ЕД) за допомогою інгібіторів фосфодіестерази 5-го типу (ФДЕ5), таких як віагра (силденафіл). Як і в будь-яких ліках, є заборони і правила, яких потрібно дотримуватися. Не знаєте, чи можна приймати віагру на голодний шлунок?

MigNews знайшов відповідь на це питання, а також поділиться застереженнями з приводу харчування.

Чи можна пити віагру на голодний шлунок?

Продукти, які лікарі просять ніколи не їсти перед прийомом Віагри
Перед віагрою важливо уникати жирної їжі, особливо фастфуду, Джерело: pexels.com

Маленька блакитна таблетка, яку ви приймаєте для лікування еректильної дисфункції, розслабляє м’язи і збільшує приплив крові до пеніса, допомагаючи вам підтримувати ерекцію. Хоча лікар може дати вам найкращу пораду щодо дозування та сили віагри, зазвичай ви приймаєте її приблизно за годину до сексуальної активності.

Під час прийому віагри вам слід уникати жирної їжі, оскільки жирна їжа уповільнює дію препарату. Це означає обмеження таких продуктів, як смажена курка, чизбургери та бекон.

Навіть якщо ви відчули відтерміновану дію віагри після прийому жирної їжі, не приймайте нову дозу. Віагра все одно почне діяти, але вам доведеться набратися терпіння.

На відміну від деяких ліків, які можуть спричинити розлад шлунка, якщо не приймати їх разом з їжею, віагру можна приймати натщесерце. Вам також слід бути обережним з іншими речовинами, які потрапляють у ваш організм під час прийому Віагри.

Помітили, що під час сексу у вас виділяється сеча? Чи небезпечно це? На які хвороби це вказує?

Алкоголь і грейпфрутовий сік можуть взаємодіяти з Віагрою

Випивка перед сексом може бути для вас звичайною практикою. Але прийом віагри передбачає дотримання деяких запобіжних заходів щодо алкоголю. Віагра відкриває кровоносні судини, а це означає, що у вас може знизитися кров’яний тиск і злегка запаморочитися в голові. Якщо поєднувати віагру з алкоголем, то можна відчути ще більше запаморочення або прискорене серцебиття. Drugs.com радить випивати не більше чотирьох келихів, а також стежити за тим, як швидко ви встаєте після сидіння або лежання.

Грейпфрутовий сік також впливає на багато ліків, включно з віагрою. У клінічному дослідженні 2002 року, опублікованому в журналі Clinical Pharmacology and Therapeutics, перевірявся вплив грейпфрутового соку на засвоєння організмом віагри. Коли 24 здорових чоловіки випили грейпфрутовий сік перед прийомом 50-міліграмової дози віагри, це збільшило всмоктування препарату в кров на 23%. Незважаючи на те, що препарат швидко всмоктувався в організм, віагрі було потрібно більше часу, щоб досягти свого піку.

Пити грейпфрутовий сік під час прийому віагри не шкідливо, але її дія може відрізнятися від звичайної.

Ліки та добавки, які можуть заважати дії Віагри

Незважаючи на те, що віагра спочатку була розроблена для лікування стенокардії, ви повинні повідомити лікаря про свій рецепт на віагру, якщо ви вже приймаєте нітрати для лікування болю в грудях.

  • Ріоцигуат, який також використовується для лікування високого кров’яного тиску, може призвести до небезпечного зниження тиску, якщо ви приймаєте його разом з віагрою.
  • Альфа-блокатори, діуретики та інгібітори АПФ також можуть взаємодіяти з віагрою, викликаючи зниження артеріального тиску.
  • Трав’яні добавки можуть здатися безпечними. Але перед вживанням віагри повідомте лікаря про всі добавки, які ви приймаєте, оскільки вони теж можуть взаємодіяти з віагрою.
  • Ліки, подібні до віагри, часто переробляються печінкою. Якщо ви приймаєте ліки, що впливають на білки печінки, як-от ритонавір, кларитроміцин і кетоконазол, це може збільшити кількість віагри у вашому організмі та спричинити такі побічні ефекти, як головний біль, розлад шлунка або нежить.
  • З іншого боку, такі препарати, як рифампін і карбамазепін, а також трава звіробою можуть пригнічувати кількість віагри в організмі. Через це вам може здатися, що ліки не діють.

У будь-якому разі ваш лікар повинен відрегулювати силу віагри, щоб забезпечити ефективність препарату і не викликати небажаних побічних ефектів.

Деякі кажуть, що секс один раз на місяць – це катастрофа для стосунків. Але ось що про це думають експерти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.