Залужний в ролі посла вирушив до Лондона для виконання нових обов’язків

Колишній головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний вирушив до Лондона, щоб розпочати свою роботу як посол України у Великій Британії.

Про це повідомляє видання “MigNews“, посилаючись на Главком.

За інформацією від джерел, близьких до генерала, Валерій Залужний після своєї відставки з посади головнокомандувача ЗСУ не відвідував Великобританію. За словами джерел, він виїхав до Лондона тільки 3 липня. Протягом останніх місяців Залужний проходив навчання у Дипломатичній академії, готуючись до нових обов’язків.

Залужний попросив, щоб посольство не оголошувало про його прибуття протягом перших двох тижнів. Це дозволить йому зосередитися на ознайомленні з новими обов’язками та адміністративними питаннями, такими як фінанси, персонал і приміщення.

Колишній міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, який займав посаду посла у Великій Британії до липня 2023 року, зазначив, що новому послу необхідно ознайомитися з адміністративними аспектами роботи. Зазвичай, ця підготовка відбувається до офіційного оприлюднення президентського указу про призначення.

Останнім кроком для офіційного початку роботи Залужного як посла стане вручення вірчих грамот королю Чарльзу ІІІ. Це формальність, яка офіційно закріпить його призначення.

Посада посла України у Великій Британії залишалася вакантною з 21 липня 2023 року. Майже рік дипломатичне представництво у цій важливій для України країні не мало постійного керівника.

Президент Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ 8 лютого, призначивши на його місце Олександра Сирського. Наступного дня Зеленський надав Залужному звання Героя України. 9 травня президент оголосив про призначення Залужного послом у Сполученому Королівстві.

Нагадаємо, що чоловікам з подвійним громадянством заборонили виїзд з України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *