Чоловікам з подвійним громадянством заборонили виїзд з України

Посольство США в Україні повідомило про скасування винятку щодо "проживання за кордоном", який раніше дозволяв українським чоловікам віком від 18 до 60 років виїжджати з країни.

Посольство США в Україні оголосило про зміни у законодавстві, які стосуються чоловіків з подвійним громадянством, включаючи тих, хто проживає у Сполучених Штатах, повідомляє M.I.G. з посиланням на УП. Тепер такі чоловіки більше не зможуть залишати територію України.

Законодавчі зміни

Українське законодавство не визнає подвійного громадянства. Отже, особи, що мають громадянство США та України, перебуваючи на території України, вважаються виключно громадянами України і підпадають під дію українських законів. Це означає, що в умовах воєнного стану чоловіки у віці від 18 до 60 років не мають права виїжджати з країни.

Попередні умови виїзду

Раніше чоловіки з подвійним громадянством могли залишати Україну за умови зняття з реєстрації місця проживання в Україні та реєстрації в США. Ця практика дозволяла уникати заборони на виїзд з країни під час воєнного стану. Проте з 1 червня цей виняток був скасований, що значно обмежило можливість для виїзду.

Рекомендації посольства

Посольство США в Україні наголошує: “Якщо ви перебуваєте в Україні і не можете залишити країну, укривайтеся на місці і дотримуйтесь всіх місцевих розпоряджень”. Також вони закликають громадян США, які мають українське громадянство або претендують на його отримання, уникати поїздок до України, якщо вони не бажають залишатися на невизначений термін, оскільки існує високий ризик, що їм не дозволять виїхати, навіть з паспортом США.

Додаткові попередження

Посольство також нагадало всім громадянам США про попередження Державного департаменту щодо рівня небезпеки в Україні, яке досягло 4 рівня: “Не подорожуйте”. Цей рівень попередження свідчить про надзвичайно високий ризик для безпеки та життя при поїздках до України.

Таким чином, посольство США в Україні закликає всіх чоловіків з подвійним громадянством бути обережними та зважено приймати рішення щодо подорожей до України в умовах поточної ситуації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *