Зеленський і Байден двічі зустрінуться найближчим часом

Володимир Зеленський, президент України, зустрінеться з президентом США Джо Байденом у найближчий час. Планується дві зустрічі між лідерами двох країн.

Цю інформацію надав радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван, як повідомляє AFP. За інформацією M.I.G. перша зустріч відбудеться цього тижня у Франції, де обидва лідери будуть присутні на заходах, присвячених 80-й річниці висадки союзників у Нормандії 6 червня. За словами Саллівана, Байден матиме можливість поспілкуватися з Зеленським про поточну ситуацію в Україні та шляхи подальшої підтримки.

Перший раунд перемовин

Перша зустріч між Зеленським та Байденом буде присвячена обговоренню ситуації в Україні та питанням поглиблення підтримки з боку США, пише AFP. Це стане важливим моментом для обох лідерів, щоб узгодити свої дії в умовах поточної геополітичної ситуації.

Друга зустріч на саміті G7

Друга зустріч відбудеться на полях саміту G7, який проходитиме з 13 по 15 червня в Італії. За словами Саллівана, протягом одного тижня Байден і Зеленський проведуть дві важливі зустрічі, що підкреслює значущість співпраці між Україною та США.

Контекст зустрічей

Нагадаємо, що раніше видання Bloomberg повідомляло, що Джо Байден може пропустити Саміт миру у Швейцарії заради участі у зірковій вечірці в Каліфорнії, що викликало занепокоєння щодо його пріоритетів. Проте США підтвердили свою участь на високому рівні на саміті, хоча й не було конкретної інформації про присутність самого Байдена. Президент Зеленський наголосив, що участь американського лідера у Саміті миру дуже важлива для України.

Значення майбутніх зустрічей

Ці зустрічі мають важливе значення для обговорення подальших дій США щодо підтримки України. Вони дозволять двом лідерам обмінятися думками та узгодити стратегії для зміцнення двосторонніх відносин і забезпечення стабільності в регіоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *