Ворог почав використовувати люїзит: що відомо про цю хімічну зброю

Йдеться про боєприпаси з люїзитом, який є однією з бойових отруйних речовин.

Український військовий Денис Ярославський заявив, що російські війська почали застосовувати новий вид хімічної зброї. Йдеться про боєприпаси з люїзитом, який є однією з бойових отруйних речовин, пише “M.I.G.” з посиланням на Telegram канал Андрія Цаплієнка.

Люїзит — це хімічна речовина, що подразнює слизову оболонку та органи дихання. Ознаки ураження стають помітними вже через 3-5 хвилин після контакту з шкірою або потрапляння в організм. Ураження проявляються у вигляді наривних виразок на шкірі та подразнення слизових оболонок. Перші симптоми нагадують дію перцового газу: печіння в органах дихання та свербіж відкритих ділянок шкіри.

Радіус ураження газом від боєприпасів з люїзитом становить близько 50-60 метрів, а найбільш сильний ефект спостерігається у місці попадання. Під час вдихання парів або аерозолю люїзиту, насамперед уражаються верхні дихальні шляхи. Легка форма отруєння проходить за кілька днів, тоді як важка супроводжується такими симптомами, як головний біль, спазми у грудях, блювання, задишка, втрата голосу та загальна слабкість. Одна крапля люїзиту, що потрапила в око, може призвести до втрати зору.

На даний момент інформація про використання люїзиту потребує верифікації. Проте, використання такої зброї вже не викликає здивування, оскільки ворог давно переступив усі моральні межі.

Українські захисники наголошують на необхідності бути обережними та дотримуватися заходів безпеки у разі можливого хімічного нападу. Важливо знати симптоми та вміти надати першу допомогу постраждалим.

Список симптомів ураження люїзитом включає:

  • Печіння в органах дихання
  • Свербіж відкритих ділянок шкіри
  • Головний біль
  • Спазми у грудях
  • Блювання
  • Задишка
  • Втрата голосу
  • Загальна слабкість

Ця інформація є важливою для всіх, хто знаходиться у зоні бойових дій, оскільки своєчасне розпізнавання симптомів може врятувати життя.

Нагадаємо, що Україна отримає другу систему ППО SAMP/T, але з умовами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.