Віддав життя за Україну: Загинув британський волонтер, рятуючи українських військових

Пітер Фуше, співзасновник благодійного фонду Project Konstantin.

Пітер Фуше, співзасновник благодійного фонду Project Konstantin, який надавав допомогу військовослужбовцям та евакуйовував поранених, загинув на фронті. Про це повідомляє “M.I.G.” з посиланням на сторінку Facebook.

Про його смерть повідомили у фонді, зазначивши: «З важким серцем ми повідомляємо про смерть Піта, нашого улюбленого директора та засновника. Його хоробрість і самовідданість перед небезпекою були просто незвичайними, і його вчинки назавжди залишаться в наших серцях».

Фуше активно брав участь у порятунку понад 200 поранених українських солдатів, евакуації мирних жителів з найнебезпечніших прифронтових міст та доставці гуманітарної допомоги мешканцям цих міст і селищ.

Пітер Фуше, громадянин Великобританії, приїхав в Україну у березні 2022 року, щоб надати свою допомогу у важкий для країни час

Волонтери зазначили: «Ми будемо шанувати пам’ять Піта, продовжуючи роботу, якою він так пристрасно захоплювався, продовжуючи його спадщину мужності й доброти, боротьби за справедливість і виступи проти несправедливості».

Пітер Фуше був британцем, мешкав у Лондоні та працював теслярем, до цього був поліцейським. У березні 2022 року він вирішив допомагати Україні, створивши польовий шпиталь у Броварах, а згодом доєднався до тероборони. У січні 2024 року Фуше склав присягу та офіційно приєднався до лав ЗСУ як бойовий медик.

Благодійний фонд Project Konstantin, який Фуше співзаснував, названий на честь його побратима, загиблого під час боїв за Херсон. Ця організація забезпечує військових транспортними засобами та необхідними ресурсами, а також евакуює поранених бійців та проводить медичну підготовку. Евакуаційна бригада працює на сході України, а необхідне забезпечення відправляється і до підрозділів в інших регіонах.

Пітер Фуше доєднався до лав ЗСУ у січні 2024 року

У Великобританії у Пітера залишилася 15-річна донька Нікола. Перед від’їздом він сказав їй: «Я люблю тебе і хочу залишитися з тобою, але ти в безпеці. А діти, які там, — ні. Їм потрібен захист».

В одній з наших попередніх статей йшлося про військові бази США в Європі на межі небезпеки: загроза терористичних атак від “ІГ-Хорасан”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *