Військові бази США в Європі на межі небезпеки: загроза терористичних атак від “ІГ-Хорасан”

Підвищення рівня готовності американських військових баз у Європі через загрозу терористичних атак.

У зв’язку з можливою терористичною атакою, військові бази США по всій Європі були приведені в стан підвищеної готовності, пише “M.I.G.“. Спеціаліст з питань тероризму Петер Нойманн вважає, що мова йде про підготовку теракту угрупованням “ІГ-Хорасан”.

До цього переліку входять американські бази в Німеччині. Американський телеканал FOX News цитує неназваного представника оборонного відомства США: “Є достовірна інформація, яка вказує на те, що найближчим часом буде здійснено напад на американські бази”. Представник Пентагону підтвердив, що всі військові бази США в Європі переведені на рівень тривоги Force Protection Charlie, другий за значимістю рівень. Це означає, що Пентагон отримав достовірну інформацію про заплановану терористичну атаку.

Центральне командування збройних сил США у Штутгарті відмовилося коментувати конкретні заходи безпеки, але прес-секретар підтвердив, що відомство постійно аналізує численні фактори, що стосуються безпеки американських військових за кордоном, і часто приймає додаткові заходи для забезпечення їх безпеки.

Американським солдатам у Німеччині наразі заборонено покидати казарми у військовій формі. Політолог Петер Нойманн, який спеціалізується на вивченні тероризму, зазначив, що угруповання “ІГ-Хорасан” є найбільш амбіційним і агресивним відгалуженням “ІГ”. Відомо, що це угруповання вже здійснювало атаки, зокрема на концертний зал “Крокус Сіті Холл” у Москві у квітні цього року.

Експерт з питань оборони Флоріан Хан заявив, що німецький уряд повинен негайно пояснити, чи стосуються попередження лише американських об’єктів. Якщо ні, то постає питання, які заходи повинні бути прийняті для бундесверу, оборонних підприємств та для чемпіонату Європи з футболу.

Значні підрозділи американських військ в Європі, такі як 173-я бригада повітряного десанту в Італії та численні підрозділи на базах у Німеччині, також знаходяться в стані підвищеної готовності. Це включає бази, такі як Рамштайн і Спангдалем, де розміщені основні підрозділи ВПС США в Європі.

Додатково, міністр оборони США Ллойд Остін нещодавно розпорядився про готовність до швидкого розгортання 8 500 військовослужбовців зі США для підтримки місій НАТО в Європі, у разі активації сил швидкого реагування НАТО. Ці заходи демонструють серйозність ситуації та готовність США до захисту своїх інтересів і союзників на континенті.

Таким чином, безпекова ситуація на американських базах в Європі є вкрай напруженою, і вживаються всі можливі заходи для запобігання потенційним атакам.

В одній з попередніх публікацій ми розповідали Туреччина, Румунія та Болгарія розпочали масштабне розмінування Чорного моря для забезпечення безпеки експорту українського зерна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *