В Україні скасовано мобілізацію молоді від 18 до 25 років – Гончаренко

Комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт про звільнення від призову чоловіків віком від 18 до 25 років.

Комітет з національної безпеки та оборони підтримав законопроєкт 11379-д, який забороняє мобілізацію чоловіків у віці 18-25 років, які не проходили військову службу або не навчалися на військовій кафедрі, пише MigNews. Про довгоочікувані зміни повідомив депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко.

Сьогодні депутати Верховної Ради розглянули новий законопроєкт, який забороняє призов до Збройних сил чоловіків віком 18-25 років. Ця ініціатива була розроблена на основі попереднього No 11379, який підготував Гончаренко. Цей документ передбачає заборону на мобілізацію українців зазначеної вікової категорії. І нардеп повідомив радісну новину.

«Мобілізації від 18 до 25 років не буде! Комітет з національної безпеки та оборони щойно підтримав законопроєкт 11379-д! Законопроєкт забороняє мобілізацію не лише обмежено придатних від 18 до 25 років, але й тих, хто не проходив військову службу або не має військової кафедри. Законопроєкт також передбачає право на звільнення для тих, кого забрали, використовуючи ту ганебну норму», – наголосив народний депутат.

За словами Олексія Гончаренка, цей документ тепер має бути розглянутий у сесійній залі. Він підкреслив, що зробить усе для реалізації ініціативи, як тільки збереться парламент.

Нагадаємо, що 18 травня в Україні був прийнятий новий закон про мобілізацію. Чоловікам було дано 60 днів, щоб оновити свої військові квитки. З 16 липня процес призову зазнав багатьох змін. Зокрема, було знижено мобілізаційний вік з 27 до 25 років. Також було скасовано статус «обмежена фізична придатність».

Виникло зіткнення з призовом на військову службу чоловіків молодше 25 років. Багато з них були визнані малопридатними у воєнний час і непридатними в мирний час. Після того, як законодавство було оновлено, виявилося, що мобілізації підлягають ті, хто пройшов військову службу або закінчив військову кафедру.

Тому проблему потрібно було терміново вирішувати, щоб наймолодші українці від 18 до 25 років могли служити тільки за власним бажанням.

Також вас може зацікавити, що F-16 в Україні: переваги і перспективи у протистоянні з російською авіацією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.