Ізраїль вдарить першим по Ірану, якщо Тегеран готуватиме напад

За інформацією ізраїльських ЗМІ, уряд країни наразі обговорює можливість завдання «упереджувального удару для стримування Ірану».

Однак це станеться тільки в тому випадку, якщо будуть знайдені «вагомі докази того, що Тегеран готує напад». Про це повідомляє MigNews з посиланням на ізраїльське видання Ynet.

Згідно з повідомленнями журналістів, для завдання упереджувального удару ізраїльському керівництву знадобиться розвідувальна інформація про можливі плани іранської атаки. Режим аятолл пообіцяв помститися Ізраїлю після вбивства одного з лідерів ХАМАС Ісмаїла Ханії в Тегерані, куди він приїхав для участі в інавгурації нового президента.

Західні спецслужби припускають, що Іран може завдати удару по Ізраїлю за допомогою підконтрольних терористичних угруповань у Лівані та Ємені.

У неділю, 4 серпня, прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу провів консультації з керівниками служб безпеки країни. До їх числа увійшли міністр оборони Йоав Галант, глава армії Херці Халеві та Давид Барнеа, глава служби зовнішньої розвідки «Моссад». Темою зустрічі стала підготовка до очікуваних атак на Ізраїль з боку Ірану та «Хезболли».

Ізраїльські сили безпеки, як пишуть місцеві ЗМІ, обговорюють «широкий спектр варіантів того, як краще відповісти на очікувану атаку або запобігти їй». За даними BILD, ізраїльські спецслужби розглядають варіант із прямим нападом на Тель-Авів.

Нагадаємо, що Ізраїль та США готуються до масштабного нападу Ірану.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.