Українські інженери розробили дрон для знищення шахедів

Розробники кажуть, що він може літати швидше, ніж 100 миль на годину.

Україна розробляє безпілотник, здатний перехоплювати російські безпілотники-камікадзе іранської розробки, повідомляє MigNews з посиланням на джерело The Telegraph.

Нова зброя буде розгорнута для переслідування та перехоплення Шахед-136 замість звичайних боєприпасів протиповітряної оборони для захисту українських міст.

Це перший випадок, коли оприлюднено фотографію та деталі засекреченого виду від першої особи (FPV) Shahed-hunter «Sting».

Його розробники, група Wild Hornets, кажуть, що їхня остання інновація зможе літати зі швидкістю понад 100 миль на годину та на висоті близько 10 000 футів.

Sting — це класична конструкція квадрокоптера з великим куполом, що виступає вгору з його центру, де встановлено боєголовку та камеру.

Він буде пілотуватися з землі за допомогою VR-окулярів, які дозволяють оператору точно бачити, куди він летить. Розробка матиме систему наведення на ціль зі штучним інтелектом, яка дозволить пілоту бачити ворожі цілі.

Зараз Росія щорічно виробляє понад 6000 безпілотників типу «Шахед» на заводі в Єлабузі, що на південному сході Татарстану. Щодня рф запускає від 30 до 130 боєприпасів у напрямку українських міст.

Обсяг атак виявився викликом для українських підрозділів протиповітряної оборони, яким не вистачає дорогих західних ракет класу «земля-повітря» .

Джерело Wild Hornet повідомило про дрон Sting, що його середня вартість у десятки разів нижча, ніж у безпілотника Shahed.

Є надія, що, використовуючи недорогі безпілотники для знищення безпілотників Shahed, Україна зможе зберегти свої запаси ракет протиповітряної оборони і виснажити Росію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.