Україна планувала атаку на “День ВМФ”: Росія просила США переконати українців не робити цього

Міністерство оборони Росії звернулося до Департаменту оборони США з цим проханням, сподіваючись уникнути ескалації конфлікту.

Росія зверталась до США з проханням вплинути на Україну та переконати її не проводити військові операції на “День ВМФ”, який відзначався в Росії, повідомляє MigNews з посиланням на Мілітарний.

За словами заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова, міністр оборони Росії Андрій Бєлоусов особисто дзвонив міністру оборони США Ллойду Остіну для обговорення цього питання. Рябков зазначив, що розмова між міністрами мала позитивний результат для Росії, допомігши уникнути можливого загострення ситуації.

“Сигнал нашого військового керівництва та міністра оборони американському колезі, мабуть, мав вплив”, — підкреслив Рябков.

Згідно з інформацією, наданою російською стороною, українські спецслужби планували атаку на “День ВМФ”, який відзначається 28 липня. У цей день в Петербурзі проходив парад, де виступали президент Росії Володимир Путін та міністр оборони Андрій Бєлоусов.

Рябков також зазначив, що Ллойд Остін був здивований звістками про можливу атаку, але сприйняв їх досить серйозно. За його словами, Вашингтон звернувся до Києва з проханням утриматися від проведення запланованої операції.

Україна планувала атаку на "День ВМФ": Росія просила США переконати українців не робити цього
Україна планувала атаку на “День ВМФ”: Росія просила США переконати українців не робити цього

Американське видання New York Times підтвердило цю інформацію, покликаючись на трьох неназваних американських посадовців. Видання зазначило, що під час телефонної розмови Бєлоусов розповів Остіну про виявлення Москвою підготовки України до “таємної операції” проти Росії. Однак, чи справді Україна планувала цю операцію, залишається невідомим.

Російський дипломат додав, що здійснення української операції могло призвести до “некерованого конфлікту” між Росією та США.

Ізраїльський військовий аналітик Ігаль Левін вважає це хорошим знаком. “Вперше руські відкрито визнають, що просять українців не бити їх. Це явно вказує на те, що єдина ‘червона лінія’ для Путіна – це його власне життя, будь-які пошкодження російських стратегічних об’єктів він цілком може стерпіти”, – зазначив Левін.

Попри ці попередження, 28 липня дрони Головного управління розвідки Міністерства оборони України успішно атакували різні об’єкти в Росії. Серед уражених цілей була нафтобаза у Курській області та нафтопереробний завод у місті Кстово.

Чому Путін розглядає захоплення Києва як ключовий крок для досягнення своїх амбіцій та як російська еліта змирилася з війною читайте в нашому матеріалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.