РФ кожного дня на фронті використовує отруйні боєприпаси – речник ЗСУ

Представник ЗСУ розповів, наскільки важка ситуація на фронті через заборонену зброю РФ

Армія Російської Федерації продовжуює впроваджувати боєприпаси з отруйними речовинами у свою військову тактику проти ЗСУ, про що повідомив Дмитро Лиховій, речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія”.

Про це Лиховій повідомив під час ефіру телемарафону, передає MigNews.

За словами Лиховія, безпілотники на фронті використовуються так само часто, як і артилерія. Основна різниця між ними полягає в кількості боєприпасів, що випускаються: дрони скидають один снаряд за раз, тоді як артилерія здатна вистрілити кілька снарядів одночасно.

“Щодня противник активно використовує боєприпаси з отруйними речовинами. Наприклад, з 536 боєприпасів, які були скинуті з дронів вчора, 11 містили отруйні компоненти,” — зазначив Лиховій.

Вищазначені цифри підкреслюють систематичний підхід до використання хімічної зброї. Заявлено, що інформація про використання хімічної зброї передається спеціальним Силам підтримки для детального розслідування кожного випадку.

Усі зібрані дані надходять до міжнародних організацій, що може призвести до нових розслідувань та можливого посилення міжнародного тиску на агресора.

Притому, слід зазначити, що у ЗСУ вже є деякі досягнення на Донбасі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.