У Резерв+ студенти і багатодітні батьки зможуть отримати онлайн-відстрочку

Влада впроваджує нові функції для додатку

Україна стоїть на порозі нової ери в цифровій трансформації оборони. Міністерство оборони активно впроваджує інноваційні технології, що мають на меті кардинально змінити підходи до мобілізації та військової підготовки.

Про повідомила «Фактам» заступниця Міністра оборони з питань цифрового розвитку, передає MigNews.

Однією з ключових новинок, що з’являться у застосунку Резерв+ у 2024 році, стане можливість отримання електронного направлення на військово-лікарську комісію. Це рішення відкриє нові горизонти для військовослужбовців, адже процес отримання направлення буде максимально спрощено — достатньо лише кількох кліків у застосунку, без потреби особисто відвідувати ТЦК та СП.

Черногоренко підкреслила, що нововведення допоможе уникнути бюрократичних перешкод та зекономити час тим, хто має пройти ВЛК або переатестувати свою придатність.

Окрім цього, Міністерство оборони планує інтегрувати функцію онлайн-рекрутингу, яка дозволить громадянам мобілізуватися або підписати контракт швидко та зручно. За словами Черногоренко, команда вже завершила перший повний процес розробки цієї функції, і зараз ведеться активна робота над її впровадженням у Резерв+.

Ще однією важливою інновацією стане онлайн-відстрочка для студентів денної форми навчання та багатодітних батьків. Ця функція забезпечить автоматичне надання відстрочки без необхідності особистої присутності або подання додаткових документів. Завдяки інтеграції з державними реєстрами, інформація про відстрочку буде відображатися в Резерв+ автоматично.

На цьому фоні ЄС прийняв рішення про деяку допомогу Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.