У 2 регіонах України з’явилися графіки відключень світла

Через обстріли російського агресора люди знову вимушені бути в умовах відключення світла

У понеділок, 28 жовтня, мешканці Полтавської та Сумської областей зіткнулися з масштабними перебоями в електропостачанні через чергові атаки на енергетичну інфраструктуру.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на PolitExpert.net

Як повідомили в АТ “Сумиобленерго” та АТ “Полтаваобленерго”, на регіональному рівні були запроваджені графіки аварійних відключень на підставі розпорядження НЕК “Укренерго“. Згідно з інформацією Сумської обласної військової адміністрації, близько 9:06 ранку російські війська завдали удару по енергетичних об’єктах критичної інфраструктури в Конотопському районі за допомогою ударних дронів Shahed.

Це призвело до негайного введення аварійних відключень світла у декількох регіонах Сумщини. Таким чином, відключення відбулися:

  • Конотопський район — за графіком 5-ї черги;
  • Роменський район — за графіками 1-ї та 2-ї черг;
  • Шосткинський район та місто Суми — окремі перебої зі світлом, які порушили роботу тролейбусів в обласному центрі.

У Полтавській області з 9:01 світло було відключене для мешканців Миргородського та Лубенського районів. Відключення реалізовано як превентивний захід для стабілізації енергосистеми після атак. Полтавські енергетики, за вказівкою “Укренерго”, здійснили ці заходи, щоб уникнути можливих аварій на ключових об’єктах мережі.

На місцях ударів у Конотопському районі тривають інтенсивні відновлювальні роботи, щоб якнайшвидше відновити електропостачання для споживачів. Аварійні бригади енергетичних підприємств працюють у посиленому режимі, оцінюючи пошкодження та залучаючи всі доступні ресурси для стабілізації ситуації.

Також з’явилося повідомлення про те, що в одному регіоні України посилюватимуть мобілізаційні процеси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.