Телеграм-канал Анатолій Штефан «Штірліц»: хто автор, та звідки популярність

Анатолій Штефан став популярним блогером в Україні, і експерти пояснили, чому так сталося

Анатолій Валерійович Штефан, більш відомий за псевдонімом “Штірліц”, є однією з ключових фігур як у військовій сфері України, так і в інформаційному просторі країни.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на телеграм-канал Штефана.

Початок кар’єри

Народившись у Запорізькій області, Штефан розпочав свою військову стежку з навчання у Харківському інституті танкових військ, який успішно завершив у 2004 році. У 2020 році він отримав додаткову освіту в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського. Протягом періоду з 2004 по 2015 рік він служив у 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців, активно беручи участь у захисті територіальної цілісності України з 2014 року під час російсько-української війни.

Служба в українській армії

У 2016–2017 роках Анатолій був задіяний у 53-й окремій механізованій бригаді імені князя Володимира Мономаха, яка розташовувалася в Луганській області, де він обіймав посаду заступника командира батальйону. З 2017 року продовжував свою службу як офіцер Генерального штабу Збройних сил України, що стало свідченням його професійного зростання та визнання на високому рівні.

Медіаактивність

Паралельно з військовою кар’єрою, Штефан досяг успіху і як медіа-особистість. На його сторінці в Instagram станом на січень 2021 року було 19,1 тисячі підписників, які зацікавлені в його аналітичних оглядах та ексклюзивній інформації щодо подій на передовій. У 2019 та 2020 роках він увійшов до “ТОП-100 блогерів України” за версією ICTV, а у 2021 році здобув перше місце в категорії “Крим та Донбас”. Його вплив поширюється далеко за межі блогосфери, що було підтверджено включенням до рейтингу найвпливовіших осіб Київщини у 2021 році.

Telegram-канал

Близько п’яти років тому Штефан вирішив заснувати власний Telegram-канал. Спочатку він приваблював різноманітну аудиторію, серед якої переважали політично активні громадяни з проукраїнською позицією, а також ветерани війни на Донбасі. Контент каналу відзначається простою і доступною мовою, використанням сленгу, а також прямим висловленням думок, що здобуло симпатії багатьох читачів. Спочатку Штефан фокусувався на подіях на Донбасі та коментував політичні рішення влади, але з початком повномасштабного вторгнення у 2022 році тематика каналу стала переважно військовою, акцентуючи увагу на успіхах ЗСУ.

У 2022 році, з початком широкомасштабної агресії, його Telegram-канал зріс до більш ніж 220 тисяч підписників. Попри те, що не всі підписники є активними учасниками дискусій, пости Штефана регулярно отримують значну кількість реакцій. Рекламна діяльність на каналі є рідкістю, що також сприяє позитивному ставленню аудиторії.

На цьому фоні експерти дали пояснення, хто стоїть за відомим каналом “Генерал СВР”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.