Телеграм-канал «Генерал СВР»: як набув популярності і хто може бути автором

Інсайдерський телеграм-канал "Генерал СВР" привернув на себе увагу, а експерти вирішили дізнатися, хто стоїть за джерелом інформації

27 вересня 2020 року на платформі Telegram з’явився анонімний канал під назвою «Генерал СЗР», і з того часу він набув великого резонансу та породив безліч чуток і гіпотез щодо своєї автентичності.

Про це розповідає MigNews із посиланням на «Бабель».

Хто стоїть за маскою «Генерала СВР»?

За однією з версій, автором каналу є колишній співробітник Служби зовнішньої розвідки Росії, який діє під псевдонімом Віктор Михайлович. Уже в перших повідомленнях «Генерал СВР» активно посилався на інтерв’ю відомого політолога Валерія Солов’я з журналістом Дмитром Гордоном, яке зібрало більше 6,2 мільйона переглядів. У свою чергу, Соловей рекомендував стежити за «Генералом СВР», підсилюючи підозри, що він може бути одним із авторів або ключовим творцем цього джерела інформації.

Інсайдерська Інформація чи майстерна маніпуляція?

Одним із найбільш гучних тверджень каналу стала інформація про те, що президент Володимир Путін використовує двійників, і що один із них помер у 2019 році, що призвело до «термінового пошуку заміни». Крім того, канал стверджував, що голова Офісу Президента України Андрій Єрмак був завербований ФСБ у 2019 році. Подібні заяви викликають чимало дискусій серед експертів і критиків, які сумніваються в автентичності джерела.

Шлях до популярності: чи є Соловей співавтором?

У 2021 році канал «Генерал СВР» розширив свою присутність, створивши канал на YouTube, де автор продовжив публікацію відео з використанням технологій штучного інтелекту для спотворення голосу. Валерій Соловей неодноразово запрошував «генерала» на свої ефіри, підкреслюючи, що не може розкрити його особистість, але запевняє в достовірності джерела. Ілля Шепелін, відомий журналіст, припускає, що канал може бути проектом, спрямованим на поширення інсайдерських даних Солов’я.

Фінансовий слід: пожертви та питання

Одна з цікавих подробиць про канал – це розміщення реквізитів Webmoney для збору пожертвувань, що, за даними розслідувачів, належать харківському адвокату Віктору Єрмолаєву. Ця інформація привернула увагу журналістів, але сам Єрмолаєв заперечив будь-який зв’язок із каналом. Після цього реквізити були видалені з опису каналу, однак сумніви щодо їх призначення залишилися.

Спекуляції та прогнози: чи є кінець близьким?

Незважаючи на всі спекуляції, канал «Генерал СВР» продовжує активно функціонувати та стверджувати, що «дні Путіна в політиці полічені». Валерій Соловей заперечує свою безпосередню участь у керуванні каналом, підкреслюючи, що лише допомагав у його просуванні. Але чи є це правдою, чи черговою маніпуляцією? Це залишається питанням без відповіді.

Тим часом поступила інформація про те, що Шольц готує мирний план для завершення війни в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.