Російські солдати в Україні хворіють на тиф і холеру через дефіцит чистої води

Критична ситуація з водою призвела до епідемії тифу та холери серед військових РФ.

Серед російських окупаційних військ в Україні спостерігається спалах тифу та холери. Про це повідомляє MigNews з посиланням на експерта BILD з аналізу відкритих даних Юліана Рьопке, посилаючись на інформацію з лінії фронту. За даними Тг-каналу «Два майора», у Херсонській області вже зафіксовані смертельні випадки від брюшного тифу та холери, і кількість захворювань постійно зростає.

Ситуація з водопостачанням у російських військах є критичною. Кожному солдату видають лише 18 літрів води на 14 днів у пластикових пляшках. Командири вимагають забезпечувати солдатам мінімум 1,5 літра води на добу, але такий запас закінчується вже через чотири дні. Через спрагу солдати змушені пити брудну воду з річок і колодязів, фільтруючи її примітивними методами за допомогою тканини, що призводить до масових заражень тифом та холерою.

За повідомленням іншого російського військового кореспондента, з 15 червня спостерігається збільшення випадків захворювання на брюшний тиф і холеру. Минулого четверга один з російських солдатів розповів на відео, що його товариші здаються в полон через відсутність води. «Три дні не було ні їжі, ні води», — заявив він.

У відповідь на ці повідомлення російська пропаганда поширює неправдиву інформацію про холеру на підконтрольній Україні частині Херсонської області. Однак головний лікар місцевої інфекційної лікарні Олена Тимошенко спростувала ці дані, заявивши, що в цьому регіоні не було випадків холери вже 20 років, і немає жодних передумов для спалаху інфекції.

Нагадаємо, що в мережі став вірусним тренд I f*cking hated Russians before it was cool.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *