Нова проросійська партія в Німеччині набирає популярність серед виборців

Згідно з результатами опитування соціологічного інституту INSA, проведеного спеціально для BILD am SONNTAG, нова проросійська партія в Німеччині, Союз Сари Вагенкнехт (BSW), досягла рекордного рівня підтримки, пише mignews.com.ua. Якби вибори до Бундестагу відбулися сьогодні, BSW отримала б 9% голосів. Це є найвищим показником з моменту заснування партії на початку цього року.

Лідер партії, Сара Вагенкнехт, відома своїми відкритими виступами проти постачання зброї Україні та закликами до умиротворення Росії. На нещодавніх виборах до Європарламенту BSW отримала 6,2% голосів, що дозволило направити до Брюсселя шість депутатів.

Нова проросійська партія в Німеччині набирає популярність серед виборців

У той же час рейтинг Лівої партії, від якої відокремилася BSW, знизився до історичного мінімуму — 2%. Це найгірший показник за всю історію існування партії. Голова INSA, Германн Бінкерт, зазначив: «Чим сильніша стає BSW, тим слабшою стає Ліва партія. Через 17 років після заснування у червні 2007 року Лівій партії загрожує вихід з парламенту».

Ці зміни на політичній арені Німеччини демонструють зростаючий вплив нових політичних сил та зміну настроїв виборців. Розвиток ситуації буде надалі залежати від дій лідерів партій та реакції громадськості.

Раніше Німеччина замовила величезну кількість 155-мм снарядів – більшість для України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *