ППО України будуть посилювати за допомогою систем NASAMS

Новий комплекс ППО "НАСАМС" скоро може прибути в Україну

Канада оголосила про надання Україні додаткової допомоги у сфері протиповітряної оборони, поставивши системи NASAMS середнього радіусу дії.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на заяву міністра оборони Канади Білла Блера у інтерв’ю CBC News.

Блер зазначив, що Канада ще минулого року приєдналася до замовлення США на виробництво 10 систем NASAMS, які розробляє норвезька компанія Kongsberg Defence & Aerospace у співпраці з американською Raytheon.

“Наші системи будуть включені до цього траншу, та ми негайно відправимо їх до України“, — додав міністр.

Виробництво та оперативне використання NASAMS

Виробництво цих комплексів здійснює компанія Raytheon, яка зобов’язалася завершити процес до кінця цього року. Пересувний зенітно-ракетний комплекс NASAMS призначений для ураження різноманітних повітряних цілей, включаючи літаки, гелікоптери, крилаті ракети та безпілотні літальні апарати.

Залежно від типу використовуваних ракет, система здатна вражати цілі на відстані від 20 до 120 км, з максимальною висотою поразки до 21 км. Висока ймовірність ураження цілі — 0,85 на один запуск — робить NASAMS одним із найбільш ефективних засобів ППО у своєму класі.

Стратегічна важливість посилення ППО України

Рішення Канади про передачу систем NASAMS підкреслює її стратегічну роль у підтримці обороноздатності України на фоні тривалого конфлікту. Ці кроки також демонструють єдність та згуртованість союзників у рамках НАТО та їхню готовність забезпечити Україні засоби для захисту від повітряних загроз.

Очікується, що надходження цих сучасних систем ППО значно посилить здатність України протистояти повітряним атакам, створюючи надійний щит для захисту мирного населення і критичної інфраструктури.

“Це важливий внесок у забезпечення безпеки України та стабільності в регіоні”, — підкреслив глава канадського оборонного відомства.

Окрім того, в Україні продовжує зростати кількість усиновлень, і експерти розповіли, чому з’явилася така тенденція.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.