Підозрюваний у вбивстві Фаріон затриманий: що про нього відомо

Підозрюваному хлопцю 18 років.

У Дніпрі затримано підозрюваного у вбивстві колишньої народної депутатки і мовознавиці Ірини Фаріон. Про це 25 липня повідомив президент Володимир Зеленський, посилаючись на міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.

Пошукова операція тривала 139 годин. Протягом цього часу правоохоронці обстежили приблизно 100 гектарів лісу. Завдяки зусиллям слідчих вдалося знайти і затримати підозрюваного у Дніпрі, пише MigNews з посиланням джерело Kyiv Independent.

Нагадаємо, що 19 липня увечері невідомий відкрив вогонь по 60-річній Ірині Фаріон біля її будинку у Львові. Попри проведену операцію, вона померла пізно ввечері.

Що відомо про підозрюваного?

Затриманий підозрюваний — 18-річний юнак. Його звати В’ячеслав Зінченко. Станом на 2023 рік Зінченко грав у дніпровській футбольній команді при місцевій ДЮСШ, а за місяць до вбивства Фаріон брав участь у турнірі «Пульс» у складі команди «Юніори». На даний момент, слідство схиляється до думки, що стрілець – лише виконавець.

Фото 18-річного підозрюваного у вбивстві Фаріон. Джерело: m.gazeta.ua.

За словами міністра Клименко, перед тим, як скоїти злочин, він орендував щонайменше три квартири у Львові. Це дало йому змогу ретельно підготуватися і зручно планувати свою злочинну діяльність, не викликаючи підозр у місцевих жителів.

Раніше повідомлялось, що в Україні створено перший батальйон повністю із колишніх в’язнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.